Érkezik a világ legvékonyabb 3D Blu-ray-írója

Ha CES akkor rekorddöntögetés, és újdonságok minden szinten. A Samsung sem akart kimaradni idén sem a mókából, így a rendezvényen kiállítják a világ jelenlegi legvékonyabb 3D Blu-ray felvevőjét. Az eszköz mindössze 23 milliméter vastag, ami tényleg elképesztően kis szám, ám jó kérdés, hogy mégis ki az akinek égetően fontos, hogy egy medvecukor vastagságú Blu-ray-írója legyen a tévéje mellett. A vállalat ezzel az eszközzel lefőzte a Sharpot, amely kicsivel korábban jelentette be, hogy rendelkeznek egy 35 milliméter vékony termékkel.

A szokásoknak megfelelően a legtöbb részlet egyelőre még homályos, de az már biztosnak tűnik, hogy a Samsung készüléke képes a 2D-s tartalmak háromdimenzióssá konvertálására, ami remek, csak kár, hogy ezt már a legtöbb 3D tévé is tudja. A tervezők emellett lehetővé teszi a különféle multimédiás fájlok lejátszását, és minden bizonnyal módot adnak a különféle netes tartalmak közvetlen elérésére is. Áráról és a megjelenés pontos dátumáról csak később árul el részleteket a koreai gyártó.

Az NDG Group felmérése szerint az Egyesült Államokban idén a Samsung uralta a Blu-ray lejátszók piacát. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a forgalmat tekintve 35,1 százalékos piaci részesedést értek el, az értékesített termékek darabszámát vizsgálva pedig 32,6 százalékot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés