Kompakt asztali PC-k és egybegépek

Hirdetés

Sokak nagynak és feleslegesnek tartják a külön gépházas számítógépeket, vagy éppen a méretükkel nincsenek kibékülve. Számukra kiváló választás lehet egy LCD-PC, mint például a Toshiba dynabook Qosmio széria D710-es típusa, amely egy 21,5”-es méretű, Full HD-s kijelzővel rendelkező megoldás. Ez alatt, pontosabban mögött 2,13 GHz-es órajelű P6200-as Intel Pentium processzor dolgozik, ami a 4 GB rendszermemóriából gazdálkodhat. A háttértár szerepét 1 TB-os merevlemez tölti be, az optikai meghajtó pedig egy DVD-író lesz, továbbá van beépített tévétunere is, és a kimenetek között D-Subot illetve HDMI-t találhatunk. A Windows 7 Home Premium 32 vagy 64 bites változata kerülhet rá operációs rendszerként. Maga a készülék pár héten belül beszerezhető lesz, bár az ára egyelőre ismeretlen.

Toshiba dynabook Qosmio D710
Toshiba dynabook Qosmio D710

Asztali mindenes egybegéppel újított nemrég a Fujitsu is. Az Esprimo FH99/CM egyelőre úgy tűnik csak a japán piacon mutatkozik be, így a világ többi részén való megjelenés kérdéses. Mindenesetre egy különlegessége van: a gyártó szerint szemüveg nélküli 3D-s élményt kínál a készülék. A 23”-es monitora Full HD-s felbontású, belül pedig négymagos, 2 GHz-es Core i7-2630QM processzor lapul, 4 GB memória és akár 2 TB-os háttértár mellett. A tervezők Blu-ray meghatót raktak bele, továbbá ellátták tévétunerrel, webkamerával, kártyaolvasóval, valamint van N-es Wi-Fi-je, Gigabit Ethernetje és két 3.0-s USB portja is. A HD Graphics 3000 integrált grafikus vezérlő dolgozik benne, operációs rendszerként pedig a Windows 7 Home Premium 64 bites változata használható rajta. Egyelőre nincs információ az áráról, és a megjelenés pontos dátumáról sem.

Fujitsu Esprimo FH99/CM
Fujitsu Esprimo FH99/CM

A Zotac újdonságai ugyan nem LCD-PC-k, de két asztali gép ez is. A Zbox sorozat legfrissebb nettopjai ID41 és ID41 Plus jelzéssel érkeznek. Az újdonságok kétmagos, 1,8 GHz-es órajelen üzemelő Atom D525-ös  processzort kapták, ami mellett az NVIDIA ION2 GPU-ja dolgozik 512 MB-os fedélzeti tárral. Egy 3 Gbps-os SATA és egy eSATA portjuk van, továbbá Gigabit Ethernet, N-es Wi-Fi, kártyaolvasó, két 3.0-s USB aljzat, valamint D-Sub, DVI és HDMI is található a konfigurációkban. Az alapmodell két DDR3-as memóriamodult és egy 2,5”-es SATA tárolót tud fogadni, a Plus típus viszont már 2 GB RAM-mal és egy 250 GB-os HDD-vel érkezik. A gyártó nem számolt be az árazásról.

Zotac Zbox ID41
Zotac Zbox ID41

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés