Bemutatkozott a harmadik generációs Olympus OM-D E-M5

Négy év után kapott új tagot az E-M1 és E-M10 szériák közé pozícionált sorozat.

Már több, mint négy év telt el azóta, hogy bemutatták és odaadták tesztelésre az Olympus E-M5 Mark II-t, szóval ideje volt már végre, hogy bemutatkozzon a harmadik generációs modell, ez pedig most meg is történt, itt az E-M5 Mark III. A 125,3 x 85,2 x 49,7 milliméteres, 414 grammos, fekete és ezüst színben elérhető vázba az E-M1 Mark II-ből is ismerős, 20 megapixeles M4/3 méretű érzékelő került, nyolcadik generációs TruePic képfeldolgozó processzorral megtámogatva. A szenzor érzékenysége ISO 64 és 25 600 értékek között állítható, a bemozdulásmentes fotókról pedig az elektronikus zár és az 5 tengelyes, 5,5 FÉ hatékonyságú szenzorstabilizátor gondoskodik.


[+]

Az élességállításért egy 121 pontos, fáziskülönbség- és kontrasztérzékelésen alapuló hibrid AF rendszer felel, melyből az arc- és szemkövetés sem maradhatott ki. A szenzor által látottakat a 2,36 millió képpontos OLED keresőben és a 3 hüvelykes, kihajtható és forgatható, 1,04 MP felbontású érintőkijelzőn követhetjük nyomon. Az érintésérzékenység nagyban megkönnyíti a menüben való barangolást és a képek visszajátszását, de a 22 jelenetmód és a 16 művészi szűrő alkalmazásakor is jól jöhet ez a funkció.


[+]

A váz megkapta a MILC-ek között igen elterjedtnek számító focus stacking, focus bracketing és HDR módokat, valamint az E-M1X-nél is látott Pro Capture és Hi-Res funkciókat is. A videofelvétel szemszögéből vizsgálva a vázat szintén elégedettek lehetünk, hiszen a 4K és Cinema 4K felbontások is elérhetők, előbbi másodpercenkénti 30 képkockaszámmal és 102 Mbps bitrátával, míg utóbbi esetében már 24 fps-ről és 237 Mbps-ről beszélünk.


[+]

A töltésre is használható microUSB, a microHDMI és a 3,5 milliméteres mikrofoncsatlakozók mellett vezeték nélküli kapcsolat létesítésére is lehetőség van, hála a beépített Wi-Fi és Bluetooth moduloknak, és a mobil eszközökre elérhető Olympus alkalmazásnak. A tartozékok listáján szerepel a CIPA mérések szerint 310 fotó készítésére képes BLS-50 típusú akkumulátor és az FL-LM3 kódnevű külső vaku, utóbbira szükség is van, tekintve, hogy a váz némileg átdolgozott tetejére nem került beépített villanó.

Az Olympus OM-D E-M5 Mark II M.Zuiko 14-150 mm f/4-5.6 II objektívvel 1800, nélküle pedig 1200 dollárba fog kerülni, a piacra kerülés novemberben lesz esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés