Hirdetés

20 megapixeles szenzort kapott a negyedik generációs Olympus E-M10

Az újdonságok felsorolása nem, a vételár kimondása viszont már sokáig tart.

Az Olympus ma leleplezte legújabb MILC vázát, az OM-D E-M10 Mark IV-et, mely 3 év után váltja le elődjét. A legnagyobb újdonságot az új, 20 MP felbontású m4/3 érzékelő jelenti, mely ráadásul már 4,5 FÉ hatékonyságú stabilizátort kapott, ez a korábbi generáció esetén még csak 4 FÉ volt.


[+]

A képfeldolgozó egység maradt a korábban már megismert TruePic VIII, amiből természetesen egy darabot találunk a vázban, a két processzoros felállás megmaradt az E-M1X sajátjának. Ekkora teljesítményre persze egy ilyen árkategóriájú gépnél nincs is szükség, a 15 képkocka/másodperces sorozatlövő képesség valószínűleg a legtöbb felhasználó számára elég lehet, a gyártó pedig bizonyára ezt gondolta az 121 mezős CDAF élességállító rendszerről, hiszen ez is maradt a régi.


[+]

Szintén nem változtak a videófelvételi képességek, a maximumot a 4K30p jelenti, komponálás szempontjából azonban nagy előny lehet, főleg a vloggerek számára, hogy hátsó, változatlan felbontású érintőkijelző már a 180 fokban lehajtható. Az OLED kereső típusa és felbontása szintén nem hoz újdonságot, ahogy az energiaellátáshoz szükséges BLS-50 akkumulátor is ismerős darab, az okostelefonnal történő vezérlést pedig továbbra is lehetséges, hála a beépített Wi-Fi és Bluetooth moduloknak.


[+]

Az Olympus OM-D E-M10 Mark IV váz augusztus közepén kerül a boltok polcaira 259 900 forintért, vagyis nagyjából 90 000 forintos felárral kell számolnunk, ha az új verzió mellett tesszük le a voksunkat az előddel szemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés