Harmadik generációjához ért az Olympus OM-D E-M1

Az új modell az előd szenzorát használja, de továbbfejlesztett képfeldolgozó egységet és extra szolgáltatásokat kapott.

Hirdetés

Az Olympus a mai napon lerántotta a leplet az OM-D E-M1 Mark III-ról, mely inkább csak ráncfelvarrásnak tekinthető, mint teljesen új modellnek, hiszen a váz lelke (legalábbis specifikációk alapján) ugyanaz a 20,4 megapixeles 4/3”-es szenzor, ami a 2016-os elődmodellben és a tavaly általunk is tesztelt E-M1X-ben is dolgozik. A képfeldolgozó egység szerepében már a TruePic IX tiszteleg, ráadásul egy érzékelőt emellett még egy 5 tengelyes, a gyártó állítása szerint 7,5 FÉ hatékonyságú IBIS (In Body Image Stabilizer) is támogatja.


[+]

A fizikai méretek változatlanok maradtak (leszámítva a 6 grammos tömegnövekedést), valamint az időjárásálló szigetelés is maradt a helyén, a váz inkább szolgáltatások terén fejlődött. Bekerült például a kézből 50, állványról pedig 80 megapixeles nagyfelbontású képek készítését lehetővé tevő, a szenzor mozgatásán alapuló rendszer, a Pro Capture mód, a Live ND szűrő, továbbá újdonság még az arc- és szemkövetésre is képes, 121 mezős PDAF autofókusz rendszer Starry Sky AF funkciója, mely állítólag nagyban javítja a csillagokra fókuszálás képességét.


[+]

A képek komponálásában a 120 fps képfrissítésre képes, 2,37 millió pixeles EVF és a hátodlalon elhelyezett, kihajtható és forgatható, 3 hüvelykes érintőkijelző lesz segítségünkre, a felvételeket pedig két darab SD kártyán is tárolhatjuk. Videót 4K és C4K felbontásban is rögzíthetünk, előbbit legfeljebb 30, utóbbit 24 képkocka/másodperces sebességgel, a mozgóképes repertoár az OM-Log felvételi móddal, valamint a mikrofon be- és fejhallgató kimenettel lesz teljes. A töltésre is használható USB csatlakozó Type-C kialakítást kapott, a vezeték nélküli kapcsolatok létrejöttét pedig a beépített Wi-Fi és Bluetooth modulok teszik lehetővé.


[+]

Az Olympus OM-D E-M1 Mark III várhatóan február végén kerül a boltok polcaira 599 990 forintos áron, míg az elődmodell vételára 499 990 forintra csökken.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés