Befutott az AMD őszi játékdömpingje

A három hónapos PC-s Xbox Game Pass mellé bizonyos Radeonok és Ryzenek további játékokat kapnak.

Az AMD bejelentette, hogy a meglévő hardvereik friss játékdömpinget kapnak, amely csomag kritikus része marad az Xbox Game Pass for PC. Utóbbi a Microsoft, május végén megszellőztetett, konzoljain népszerű Xbox Game Pass szolgáltatás PC-s verziója, és a két cég szoros együttműködése miatt az AMD három hónapnyi elérést ajándékba ad a legtöbb Radeon és Ryzen termékhez. Ilyen formában a játékosok csupán az érintett hardverek vásárlásával 75-nél is több fejlesztő és kiadó címeit tudják majd játszani a meghatározott időkereten belül, ha pedig a szolgáltatás tetszik, akkor dönthetnek az önálló előfizetés mellett.

Hirdetés

Az Xbox Game Pass for PC szinte minden, elsődlegesen játékosoknak szánt AMD termékhez jár, így aki Radeon RX 5700, 5700XT, 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, illetve Radeon VII VGA-t, valamint Ryzen 5 3400G, 3600 és 3600X, Ryzen 7 2700, 2700X, 3700 és 3800X, továbbá Ryzen 5 2000 és Ryzen 9 3000 sorozatú CPU-t vásárol, lényegében megkapja a három hónapos ingyenes beugrót. Fontos, hogy mindez csak egyszer vehető igénybe, tehát hiába vásárol több hardvert a felhasználó, akkor is csak három hónap jár az adott regisztrációhoz.

Az AMD a fentieket kiegészíti pár játékkal, ugyanis lassan elkészülnek a vállalat idei évben támogatott címei. A Gears 5 és a Borderlands 3 ezek közül már megjelent, előbbi a Xbox Game Pass for PC-ben érhető el, míg utóbbit külön biztosítja a cég az egyes hardverekhez. A Borderlands 3-mal kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a Gearbox Software a játékon belül elhelyezett egy AMD mintázatú echo device is.

A fenti két játékon túl a vállalat a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint és a The Outer Worlds című játékok fejlesztését támogatta. Előbbi első körben DirectX 11-es API-val jelenik meg, de az AMD már elárulta, hogy érkezik a Vulkan leképező is, amely egy megjelenés utáni frissítésben lesz elérhető. Az új Ghost Recon ezen keresztül kap aszinkron compute támogatást, illetve FidelityFX és FreeSync 2 HDR is kerül bele, továbbá egy "AMD Ryzen | Radeon" feliratú pólót is viselhetnek a játékosok a többjátékos harcok közben. Végül az Obsidian által fejlesztett, Fallout: New Vegas szellemi utódjának kikiáltott The Outer Worlds című alkotás DirectX 12 leképezőt kap.

A játékok tekintetében az AMD az Xbox Game Pass for PC mellé a Borderlands 3, a The Outer Worlds és a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint címeket kínálja, de nem egyszerre, hanem hardvertől függően. A VGA-k esetében a Borderlands 3-ból és a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpointból lehet választani, méghozzá a Radeon RX 5700, 5700XT, 570, 580 és 590 jelzésű modellek vásárlása esetén. A processzoroknál már a Borderlands 3 és a The Outer Worlds kerül terítékre. Ryzen 9 3000 sorozatú és Ryzen 7 3800X jelölésű CPU vásárlása esetén mindkettőt megkapja a felhasználó, míg Ryzen 5 3600X, illetve Ryzen 7 2700, 2700X és 3700X mellett csak az egyiket lehet kérni a kettő közül.


[+]

A CPU-t és a VGA-t kombinálva már be lehet húzni mindhárom játékot is, ehhez az előbbi bekezdésben említett grafikus kártyák mellé egy Ryzen 9 3000 sorozatú, vagy egy Ryzen 7 3800X jelölésű CPU megvásárlása szükséges.

A kuponon kapott kódot az AMD Rewards oldalon lehet beváltani. Az érintett játékok tekintetében a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint az Ubisoft Uplay áruházában váltható be, míg a Borderlands 3 és a The Outer Worlds az Epic Store-ban regisztrálható. Az Xbox Game Pass for PC természetesen a Microsoft áruházán belül használható fel. A promóció az év utolsó napjáig, vagy a készlet erejéig tart, míg a kapott kódok 2020. január 30-ig érvényesek.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés