Bedobta a mélyvízbe a Project xCloudot a Microsoft

A vállalat egyelőre az Xbox Game Pass Ultimate részeként kínálja a felhős játékszolgáltatást.

A Microsoft még a 2018-as esztendő vége felé jelentette be a Project xCloudot, amely a cég saját felhős játékszolgáltatása. A rendszer mostanáig a tesztidőszakát futotta, de a tegnapi naptól az Android operációs rendszerre kiadott kliens ugyan még béta fázisban van, viszont a szolgáltatás maga véglegesített.

A redmondi óriáscég igen finoman közelíti meg a célpiacot, ugyanis egyelőre az Xbox Game Pass Ultimate részeként kínálják a fejlesztést. Utóbbi 15 dolláros havidíjért Xbox Live, Game Pass és Game Pass for PC hozzáférést biztosít, vagyis már eleve van egy alapvető értéke, főleg az Xbox konzolt, vagy PC-t használó ügyfeleknek, és ehhez az xCloud egyfajta extraként tevődik hozzá.

A Google Play Store, a Samsung Galaxy Store és a ONE Store áruházakban beszerezhető kliens 150-nél is több cím ultramobil eszközre való streamelésére ad lehetőséget. A szórakozáshoz alapvetően szükséges valamilyen dedikált kontroller, de a Microsoft folyamatosan dolgozik az érintőképernyőre optimalizált vezérlésen. Ezt egyelőre nagyon kevés alkotás támogatja, például a Minecraft Dungeons, de a jövőben bővül majd a lista.

Lényeges még megjegyezni, hogy az Xbox Game Pass Ultimate még idén kiegészül pár EA Play címmel, és ezek egy része jászható lesz majd xCloudon keresztül, vagyis távoli számítógépből streamelve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés