Hirdetés

Hamarosan Windows 10-re is jön a Project xCloud?

Nem mintha ez olyan nagy kérdés lenne, de tény, hogy a Microsoft felhős játékszolgáltatásának tesztje eddig csak iOS-re és Androidra érhető el.

A Microsoft még a 2018-as esztendő vége felé jelentette be a Project xCloudot, amely a cég saját felhős játékszolgáltatása, és ma már a tesztelés is javában zajlik, hiszen iOS-re, illetve Androidra elérhető a rendszer. Sőt, külön MOGA Mobile Gaming Clip is érkezett az Xbox játékvezérlőjéhez, így biztosítva egyszerűbb kezelhetőséget a hozzáférhető játékok esetében.


(forrás: Reddit) [+]

Furcsa módon azonban a rendszer pont Windows operációs rendszeren nem hozzáférhető, ami nyilván egy időszakos limitáció, de mégis fontos lehet az a Reddit bejegyzés, amely egy Windows 10-re készülő tesztapplikációról árulkodik.

A késlekedés feltételezhető oka az, hogy a Project xCloud jelenleg 720p-s tartalmakat streamel, ami az ultramobil eszközökre elég jó, de PC-re nem feltétlenül az, bár a tesztidőszakban azért bármi elfogadható. Ugyanakkor a Microsoft vélhetően fokozatosan akarja emelni a minőséget, és ezzel párhuzamosan jöhetne Windows 10-re a Project xCloudhoz való kliensprogram.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés