Jövőre Xbox Series X-ekre vált az xCloud

A Microsoft modernizálja a jelenlegi, eléggé pazarlóan működtethető hardvert.

Hirdetés

A Microsoft még a 2018-as esztendő vége felé jelentette be a Project xCloudot, amely a cég saját felhős játékszolgáltatása. A rendszer egyelőre még bőven a tesztidőszakot futja, mivel a technikai háttér tekintetében annyi Xbox One-t kell elhelyezni az Azure-on belül, amennyi felhasználó veszi, illetve venné majd igénybe a szolgáltatást. Mindez rendkívül pazarlóvá teszi a működést, hiszen nem túl szerencsés ilyen módon kiosztani a meglévő erőforrásokat.

A The Verge információi szerint a redmondi óriáscég a következő év során Xbox Series X-ekre frissíti a gépparkot, ami fontos lépés lesz, ugyanis az új gép már hasonló szintű hardveres virtualizálást használ, amilyet az AMD PC-s Radeonjai. Ezzel egy lapka megosztható több felhasználó között is, vagyis sokkal fenntarthatóbbá válhat az xCloud működése, hiszen bizonyos alkalmazások nem igénylik az új konzolba épített teljes erőforrást.

A Microsoft az xCloud tényleges startját az idei évre tervezi, így jövőre fel is futtatható a rendszer. A pontos részletekről majd a későbbiekben beszél a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés