Az MSI nagy durranást tervez

Hirdetés

A Case&Cooling.fr oldalnak köszönhetően négy P55 chipsetes MSI alaplap fontosabb jellemzői már napvilágra kerültek, és egy ötödik is látható volt az idei Computexen. A G9P55-DC (Forrás: Hardware-Aktuell) az NVIDIA BR-03 jelzésű chipjének segítségével 3-way SLI elrendezés is kialakítható a megfelelő grafikus kártyák használatával, amelyek számára x16, x8, x8 sávot képes biztosítani, hasonlóan az nForce 780a SLI chipsethez. Készül azonban még egy újdonság az MSI műhelyében, ami igazi kuriózum lehet az Intel LGA1156 foglalattal szerelt alaplapok között, és talán később más platformokhoz is megjelenhet.


MSI Big Bang: vajon nagyot fog szólni? - Forrás: IOPanel [+]

Az IOPanel birtokába jutott képek szerint egy jól felszerelt, a P55-GD80-hoz hasonlóan három PCI Express 2.0 x16 csatolóval szerelt alaplapról van szó, de nem ez az, ami igazán különleges benne. A Big Bang kódnéven fejlesztett termék a Lucid Hydra chipjét kapta, amely eddig csak professzionális célokra készült megoldásokban jelent meg, és arról nevezetes, hogy gyártótól függetlenül képes több grafikus kártya összekapcsolására.


Lucid Hydra: korlátok nélkül? - Forrás: IOPanel [+]

A kiegészítő chip segítségével megszűnhetnek az SLI és CrossFireX közötti korlátok, sőt nem szükséges két megegyező teljesítményű grafikus kártya használata sem, mivel automatikusan képes ellátni a terhelésmegosztás feladatát. A Lucid Hydra alkalmazása egy új perspektívát jelenthet az asztali számítógépek grafikus teljesítményének növelésében, de biztosat csak a pontos specifikációk és az első tesztek megjelenése után lehet majd elmondani. Az IOPanel további fotóit ebben a galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés