Szintet lép az AVerMedia Game Capture

Az AVerMedia bejelentette a Game Capture HD II nevű termékét, mely a Game Capture HD utódjának számít, még több funkciót kínálva, miközben a sikert jelentő alapok változatlanok. A Game Capture termékcsalád talán nem mindenkinek ismert, de alapvető célja, hogy a konzolon futó tartalmakat PC nélkül rögzítse, és ehhez csak egy belső vagy egy külső merevlemez kell. Előbbi esetben 2,5 colos, SATA interfészre köthető megoldásra van szükség, míg az utóbbiban USB 2.0-s vagy 3.0-s HDD kell. Természetesen az SSD sincs kizárva a képletből, de tekintve, hogy ez alapvetően egy céleszköz, így nem érdemes extrém sebességű adattárolóra költeni.

Hirdetés

A Game Capture HD II az elődhöz hasonlóan támogatja a Nintendo Wii U, a Microsoft Xbox 360 és a Sony PlayStation 3 konzolt. Előbbi két rendszerről HDMI-n keresztül is megoldható a felvétel, de a PlayStation 3 esetében csak a komponens interfész jöhet szóba. Ez annak köszönhető, hogy a Sony védi a HDMI kimenetét, így az nem ad képet a tévén, ha a direkt csatlakozást nem érzékeli. Mivel a Game Capture termékcsalád hardverei pont a tévé és a konzol közé ékelődnek be, így védett HDMI-n keresztül nem használhatók. Az AVerMedia az érkező Microsoft Xbox One konzolt is támogatja, emellett a Sony PlayStation 4 sincs kizárva, de csak akkor, ha a HDMI kimenet nem lesz védett. Utóbbi két masinánál egyébként felmerülhet a kérdés, hogy mi szükség van a Game Capture HD II-re, hiszen mindkét újdonság képes felvenni a játékokból. Nos, a Game Capture HD II felvételi lehetőségei limit nélküliek, míg a konzolok belső rögzítése időben limitált. A korlátokkal persze meg lehet elégedni, de ha többre van igény, akkor az új konzoloknál is jól jön egy célhardver.


[+]

A 152,5 x 33,5 x 190 mm-es kiterjedésű Game Capture HD II 10/100-as Ethernet vezérlővel is rendelkezik, melyen keresztül a mentett, illetve később szerkesztett videók tölthetők fel a YouTube-ra. A kép- és hangtartalom rögzítése maximum 1080p-s felbontással történhet 30 Hz-es frissítéssel H.264-es formátumba. A rendszerhez alapvetően jár a HDMI kábel, de ha komponens összeköttetésre van szükség, akkor a szükséges kábeleket külön kell beszerezni. Természetesen a masina vezérelhető távirányítóval, emellett az Apple iPhone 4/4S/5 és iPod touch 4/5 termékere letölthető a GameMate applikáció. Utóbbi a Game Capture HD II egyszerűbb használatát teszi lehetővé, hiszen segítségével, Wi-Fi kapcsolaton keresztül vezérelhető a rendszer, így gyakorlatilag a mobil eszköz egyfajta második távirányítóvá válik.

Az AVerMedia Game Capture HD II hamarosan elérhető lesz hazánkban is, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés