Computex 2019: új streamer eszközök az AverMediánál

A rögzítőkártyáiról híres vállalat ezúttal leginkább a kezdő streamerekre fókuszált új termékeinek leleplezésekor.

A tajvani székhelyű AverMedia standját is meglátogattuk a számukra hazai pályának számító Computex kiállításon, egy hosszabb beszélgetés után pedig pozitív hírekkel a tarsolyunkban indultunk tovább a többi gyártó felfedezésére. A márka képviselője nagy lelkesedéssel mutogatta nekünk új termékeiket, köztük a Live Gamer Bolt (GC555) névre keresztelt eszközt is, amely egyelőre még fejlesztés alatt áll, így a várhatóan 500 dolláros vételárral támadó kütyü megjelenési idejéről nem kaptunk információt.

AverMedia Live Gamer Bolt
AverMedia Live Gamer Bolt [+]

A Bolt az első olyan külső felvevőmodul, amely 4K-s HDR anyagot képes rögzíteni 60 fps sebességgel, utóbbi érték 1440p-ben 144, Full HD-ban pedig 240 fps-re emelkedik. A számítógéppel való összeköttetés Thunderbolt 3 interfészen keresztül történik, míg a képki- és bemenet HDMI 2.0-s csatlakozóként van jelen. Egy gamer termékről természetesen nem maradhatott le az RGB világítás sem, a LED-ek az előlapon és a felső él alatt találhatók. Egy gyors próba során megnéztük, mekkora késleltetéssel dolgozik a Bolt, és bár a hozzá csatlakoztatott PlayStation 4 Pro konzolon futó, Spiderman című játékot nem tartjuk a legalkalmasabbnak ennek tesztelésére, nem tapasztaltunk számottevő különbséget ahhoz képest, mikor egy felvevőeszköz beiktatása nélkül játszunk.

AverMedia Live Gamer Waves 510 AverMedia Live Gamer Waves 510
AverMedia Live Gamer Waves 510 [+]

A gyártó másik újdonsága a Live Gamer Waves 510 (GH510) gamer headset, amelynek 50 mm átmérőjű neodímium hangszórói virtuális 7.1 és Hi-Res audio támogatást is kaptak. Az USB és 3,5 milliméteres csatlakozóról egyaránt működtethető fejhallgató konzolokkal, PC-vel és mobil eszközökkel egyaránt használható, a hordozhatóságot a zajszűrős mikrofon lecsatlakoztathatósága és a behajtható, kívül RGB-vel díszített, műbőr fülpárnákkal szerelt hangszórók behajthatósága könnyíti meg. Az újdonság szeptember végén érkezik, vételára 130 dollár lesz.


[+]

A friss fejlesztések közül várhatóan a Live Streamer 311 (BO311) névre keresztelt csomag lesz a legnépszerűbb, amely a streamelés világába belépni készülő felhasználók számára lehet érdekes. A Live Streamer 311 egy csomagban kínálja a közvetítéshez és felvételhez elengedhetetlen eszközöket viszonylag kedvező, 250 dolláros áron.

AverMedia Live Gamer Mini
AverMedia Live Gamer Mini [+]

A csomag tartalmazza a Live Gamer Mini (GC311) külső felvevőmodult, a Live Streamer CAM 313 (PW313) webkamerát és egy AM310 típusú kondenzátormikrofont. Segítségükkel legfeljebb 60 fps sebességű Full HD-s videókat rögzíthetünk a HDMI 1.4-es csatlakozón keresztül, miközben a 65 fokos látószögű webkamerával 1080p vagy 720p felbontásban készíthetünk felvételeket magunkról. Utóbbi esetben érdemes megemlíteni az eltolható reteszt, amellyel használaton kívül kitakarhatjuk a kamerát. A csomag mindhárom eleme USB 2.0 csatlakozót kapott, a mikrofonhoz pedig egy asztali tartó is jár. A piacra kerülés várhatóan július elsején esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés