Nemcsak áprilisi tréfa volt az ASUS ROG Ally

A tajvani vállalat tényleg beszáll a kézikonzolok ringjébe.

Hirdetés

Az ASUS – véletlenül vagy szándékosan – április elsejére időzítette a ROG Ally bejelentését, ezzel jelezve, hogy érdeklődnek a kézikonzolok piacra iránt. Igen ám, de bolondok napján nehéz megmondani, hogy mit szán egy cég viccnek, és mi az, amit véresen komolyan gondolnak. Mára a vállalat egy új Twitter bejegyzésben megerősítette, hogy a készülő termékük bizony valóság lesz.


[+]

A szóban forgó eszköz egy Windows operációs rendszert futtató kézikonzolnak készül, és az ASUS saját bevallása szerint egy AMD-vel közösen fejlesztett egyedi SoC APU-t használ majd, amely elvileg kategóriája leggyorsabb alternatívájának számít. Itt valószínű, hogy már letervezett lapkáról van szó, pusztán az ASUS alternatív paraméterezést választ hozzá.

A fejlesztés a fenti videó alapján Full HD-s felbontást támogat, a gamepad része egyénileg paraméterezhető, emellett hozzáköthető a ROG XG Mobile eGPU eszközökhöz, így külső grafikus vezérlővel is megtámogatható, hogy jobb legyen az otthoni, nagy képernyőn biztosított élmény. Eközben természetesen tölthető a rendszer akkumulátora.

Sajnos arról nincs adat, hogy a ROG Ally mikor és mennyiért érkezhet meg, de valószínűleg a Computexen több információ derül majd ki róla.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés