Megérkezett a ROG Ally

Az ASUS kézikonzoljáról elég sok minden kiszivárgott már, bolti megjelenésére pedig május közepéig kell várnunk.

Hivatalosan is bejelentette az ASUS a ROG Ally nevű kézkonzol érkezését – ez a vállalat első ilyen terméke, és bár először sokan áprilisi tréfának gondolták csak, azóta elég sok részlet kiszivárgott már róla. Az például már kiderült, hogy egy „Ryzen Z1” névre hallgató rendszerchip kerül bele, és ez fogja futtatni a teljes értékű Windows 11 operációs rendszert.

Ami a hivatalosan most közzétett információkat illeti, ezek megerősítik a Ryzen Z1 érkezését, és azt is elárulják, hogy a grafikus feladatokat egy RDNA 3 alapokra építkező GPU látja majd el. Hogy mindez így mire lesz elég, azt egyelőre nem lehet tudni, a tesztek hivatalos embargója ugyanis csak május 11-én a piacra lépéssel együtt jár majd le. Mindenesetre az ASUS tudja, hogy erős hardverre van szüksége a sikerhez, a felesleges melegedést pedig dupla ventilátoros, nagy teljesítményű hűtőrendszerrel szándékozik kordában tartani. A megjelenítésről egy Full HD felbontásű, Adaptive Synckel is rendelkező 120 Hz-es panel gondoskodik 500 nites fényerővel. Memóriából 16 GB-ot kapunk, a háttértár pedig bővíthető lesz, a gyári maximumot egy 512 GB-os PCIe 4.0-s meghajtó jelenti majd, és nem hiányzik a kártyaolvasó sem: egy microSD kompatibilis egységet kapunk. A konzol 608 grammos tömegű, de hogy ez mekkora akkumulátort jelent, és az milyen üzemidőt biztosít, nem árulták el. Mindenesetre a szoftveres környezetnél megerősítik a korábban már említett Armoury Crate SE telepítését is, mely a konzol testre szabhatóságát, tuningolhatóságát biztosítja.

A ROG Ally piaci indulása május 11-én történik, hivatalos árát is akkor teszik majd közzé – és nem sokra rá az ígéretek szerint hazánkban is megvásárolhatóvá teszik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés