Asus blog: megújul a tablet és asztali gép párosából alkotott Transformer AiO

Az ASUS majdnem egy évvel ezelőtt mutatta be a Transformer család legújabb tagját, mely első ránézésre nem volt több, mint egy hagyományos x86 platformra épülő All in One, más néven "egybegép", de a kijelzőként funkcionáló levehető rész valójában egy androidos tabletet is magában rejtett. A nemes egyszerűséggel Transformer AiO-nak nevezett (valójában P1801 jelzésű) masina tehát egy 18,4 colos PC-ként és egy ugyanekkora képátlójú táblagépként is funkcionálhatott, mely utóbbi nem csak az Androidot volt képes futtatni, de Wi-Fin keresztül távoli asztali eléréssel a kijelzőjétől megfosztott AiO-n futó Windowst is lehetett használni.


[+]

Időközben viszont eltelt egy év és a hardverek szintet léptek: PC fronton az Ivy Bridge CPU-t felváltotta a Haswell, míg a tabletben ketyegő Tegra 3-at felváltotta a Tegra 4. Az ASUS tulajdonképpen ezt a váltást lépi meg az új Transformer AiO P1802 esetében is. A PC-s rész tehát negyedik generációs Intel Core i processzorokat és legfeljebb 16 GB RAM-ot kap, illetve megmarad az NVIDIA GeForce GT 730M-es dedikált GPU is, míg az operációs rendszer természetesen a Windows 8.1 lesz.


[+]

Az AiO kijelzőjeként is szolgáló tabletes részen az alkalmazott 18,4 colos képátlójú IPS érintőkijelző változatlanul megmarad (lesz tehát fogantyú és kitámasztó is), de belül a Tegra 4 és 2 GB RAM szolgálja majd ki az immáron Android 4.3-as rendszert. A beépített akkumulátorra vonatkozóan a gyártó annyit még elárult, hogy az 5 órás üzemidő sem változik. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy mind a tablet, mind pedig az AiO rész megkapja az IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi vezérlőket, így a megfelelő router esetén a korábbinál hatékonyabb vezeték nélküli kapcsolódást tudnak kiépíteni az eszközök, ami a távoli asztal miatt sem elhanyagolható. Emellett az újdonság Miracast támogatással is rendelkezik, tehát a vezeték nélküli multimédiás anyagok továbbítása sem okoz majd gondot az erre felkészített eszközök számára.

Az árakról és a megjelenésről egyelőre nincs információ, idehaza az első félévben még biztosan az első generációs masina lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények