Asus blog: ASUSPRO üzleti asztali és AiO PC-kkel erősít a vállalat

Az ASUS bővítette üzleti felhasználásra szánt ASUSPRO PC-inek sorát az ET1620 AiO, az EeeBox EB1036 és EB 1037, valamint az USFF (Ultra-mall form factor) BT1AD és BT1AE modellekkel. Az Intel processzorra épülő masinák tervezésénél a kis méret mellett főként az energiahatékonyságra, valamint az adott felhasználási területen elvárható optimális teljesítményre és extra szolgáltatások (extra biztonság, menedzselhetőség, stb.) körére koncentráltak, tehát érthető módon nem csúcskategóriát megszégyenítő sebességet kínáló masinák debütáltak.

ET1620: AiO PC az üzletekbe

A 15,6 hüvelykes, tízujjas érintőkijelzővel szerelt, mindössze két kilogrammos, akár falra is szerelhető ET1620-as egybegépet a gyártó főként POS feladatokra szánja, de önkiszolgáló gépekhez és oktatási célokra is bevethető. Erre az igénybevételre a tervezők a négymagos Celeron J1900 (Bay Trail) SoC-ot választották, a hátoldalát pedig számos kimenettel látta el (köztük 2xCOM, 2xUSB 2.0 és 2xUSB 3.0, HDMI, D-Sub), hogy az adott felhasználási környezethez szükséges kiegészítőkkel is fel lehessen ruházni. A szűkebb értelemben vett hardverkomponensek (tároló, memóriaméret) testre szabhatóak, és opcionálisan NFC képes vezeték nélküli hálózati vezérlő is kérhető hozzá.


[+]

EeeBox EB1036 és EB1037: Ultrakompakt üzleti PC-k

Az alig 1 literes űrtartalmú, mindössze 0,7 kilogrammos PC-k technikai értelemben ugyanazt kínálják, mint a fent vázolt AIO, csupán más formátumban és kijelző nélkül, annyi különbséggel, hogy az EB1037-ben NVIDIA GeForce GT 820M VGA és IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi került, így a teljesítmény mellett a fogyasztás is némileg nagyobb. Természetesen a COM port ezúttal sem hiányzik, akárcsak a több videokimenet.


[+]

BT1AD és BT1AE: Kompakt üzleti PC Haswell platformon

A BT sorozatú masinák már sokkal inkább a hagyományos PC-t idézik, noha a 70 x 237 x 239 milliméteres ház sem túl nagy. Jelentős különbség viszont, hogy belül hagyományos asztali Haswell platform dolgozik Core i3, i5 és i7 processzorokkal, amit legfeljebb 16 GB RAM-mal lehet megfejelni. A két variáns közötti lényeges különbség, hogy a BT1AE-ben Intel Q87 vezérlőhíd van, rendelkezik DisplayPort kimenettel, és támogatja a vPro technológiát és a TPM-ről sem kell lemondani. Ezzel szemben az Intel H81-re épülő BT1AD ezeket nem kínálja, és kettővel kevesebb USB 3.0-s port jutott neki (négy helyett kettő).


[+]

A soros és párhuzamos portok egyik masináról sem hiányoznak, illetve mindegyiken van DVI, HDMI és D-Sub kimenet is, tehát többmonitoros környezetben is használhatóak. Komolyabb bővíthetőségre nem adnak lehetőséget a mPCIe x1 port révén, HDD-ből is csak egyetlen 2,5 hüvelykes darabot fogad, az optikai meghajtó viszont alapfelszereltség.

Az árakról egyelőre nem szolgált információval a vállalat, de az biztos, hogy idehaza is megvásárolhatóak lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények