Hirdetés

Érkezik a levehető táblagépes „All-in-One” PC, az ASUS Transformer AiO

Az ASUS hivatalosan is bejelentette az ASUS Transformer AiO érkezését, amiről legelőször a tavalyi Computex kiállításon lehetett hallani. A gép különlegessége, hogy alapesetben „All-in-One” PC-ként funkcionál, de képernyője levehető, így önálló táblagépként is használható a lakásban. Lényegében a Transformer AiO két részből, egy Intel Core i3/5/7 processzorral és NVIDIA GeForce GT 730M GPU-val hajtott PC-ből, valamint egy olyan 18,4”-es, IPS paneles, Full HD felbontású, tízujjas érintőkijelzőből áll, amiben egy NVIDIA Tegra 3 SoC dolgozik, 2 GB memóriával és 32 GB-os tárhellyel felvértezve. Ezzel a megoldással megvalósítható, hogy a Transformer AIO-t PC-ként használva a Windows 8, míg táblagép üzemmódban Android 4.1 fusson rajta.

ASUS Transformer AIO
ASUS Transformer AIO [+]

A két, eltérő platform köré épülő modul közötti kapcsolatról is gondoskodott a gyártó: a táblagépként funkcionáló képernyőt a PC-s dokkolóról leválasztva nem csak önálló Androidos táblagépként vethető be, hanem Wi-Fi-n keresztül távoli asztal eléréssel a PC-n futó Windows 8 is elérhető, használható – a két operációs rendszer között váltani pedig nem több egy gombnyomásnál.

ASUS Transformer AIO tablet üzemmódban, állvánnyal, távoli asztallal
ASUS Transformer AIO tablet üzemmódban, állvánnyal, távoli asztallal [+]

Említésre méltó adat, hogy a családi táblagépként aposztrofált, a könnyebb hordozhatóság végett fogantyúval is ellátott kijelző mérete 294 x 466 x 18 mm, tömege pedig 2,4 kg, amiben már benne foglaltatik a 38 Wh-s lítiumion akkumulátor, ami öt órás üzemidőt biztosít a tablet számára. A gyártó egy összehajtható állványt is mellékel az egyszerűbb használhatóság érdekében.


[+]

Természetesen kiegészítőkből nincs hiány. A PC-s részleget négy USB 3.0 és egy USB 2.0 csatlakozó, HDMI kimenet, 3 az 1-ben kártyaolvasó, kétsávos IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 és Gigabit Ethernet gazdagítja, és opcionálisan DVB-T, hibrid DVB-T vagy hibrid DTMB tunerrel egészíthető ki az összeállítás. A tabletben szintén megtalálható az IEEE 802.11a/b/g/n kétsávos Wi-Fi vezérlő, de a Bluetooth 3.0-s szabványra épül, ezenfelül egy darab mini USB 2.0 csatlakozót és microSD kártyaolvasót találhatunk még rajta.

Az ASUS Transformer AiO 2013 első negyedévétől lesz kapható egyes országokban. Hazánkban a harmadik negyedévtől válik elérhetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés