Olimpiai hardverek az Acer kínálatában

Legutóbbi bejegyzésünkben hosszan taglaltuk, hogy a gyártó milyen szerepet tölt be az olimpiai játékok idején. Azt is megemlítettük, hogy az Acer számos olyan terméket kíván piacra dobni, melyek valamilyen szinten kapcsolódnak az olimpiához. Lényegében ezek nem speciális, limitált darabszámban elérhető eszközök lesznek, hanem egyes termékek esetében apró változtatásokat eszközölnek – például az Acer olimpiai emblémájának feltüntetése az adott készülék házán, plusz speciális, olimpiai témájú hátterek és képernyővédők. Valójában tehát – mint említettük – csak részben beszélhetünk limitált darabszámban gyártott termékekről, abból kifolyólag, hogy az alapként felhasznált eszközök az olimpia után továbbra is kaphatóak lesznek hagyományos külsővel, a fent említette extrák nélkül.

Az Acer négy kategóriában kíván egy-egy termékből olimpiai kiadást készíteni: tablet, notebook, monitor és All in One PC. A tabletek közül az Iconia Tab A510-re esett a választás, amit talán már senkinek sem kell bemutatni, legalábbis azok számára biztosan nem, akik rendszeres olvasói az Acer blognak. Az új Iconia Tab sorozat középső tagja 10,1"-es, 1280x800 képpont felbontású VA kijelzővel, NVIDIA Tegra 3 SoC-cal és Android 4.0 operációs rendszerrel már előrendelhető nagyjából 140 000 forintos bruttó áron.


[+]

A notebookoknál az új V3 sorozatra esett a választás, ami megkaphatja az ötkarikás jelvényt, ráadásul mind a 14", mind pedig a 15,6"-es variáns kapható lesz ebben a formában. Az alap V3 sorozat árusítása már megkezdődött idehaza is, ám az ezüst színű és króm emblémával ellátott olimpiai modell a Tabhoz hasonlóan egyelőre nem kapható, ugyanakkor a disztribútorok már leadták a rendelést, így egy hónap múlva már biztosan a kiskereskedők polcaira kerülhetnek az első darabok. Arról viszont nem kaptunk felvilágosítást, hogy pontosan milyen hardverkiépítéssel érkeznek ezek a notebookok, így még akár azt is feltételezhetjük, hogy ezen a téren egy kis meglepetést tartogat a gyártó.

Az olimpiai termékek sorában a P238HL típusjelzésű monitor következik. A típusszámozásból már sejthető, hogy egy 23"-es kijelzővel van dolgunk, mely természetesen Full HD felbontás megjelenítésére képes. A LED-es háttérvilágítást használó termék igen vékony és könnyű, ami annak tudható be, hogy felépítése nem a hagyományos talp-állvány-kijelző hármasból áll, hanem inkább az egybegépek stílusát követi. Egyébiránt a P238HL-ből már rendelkezésünkre áll egy mintapéldány, így ennek majd egy külön bejegyzést szentelünk, tehát lépjünk is tovább a következő kategóriára.

Végül, de nem utolsósorban az Aspire Z5770 egybegép is megjelenik olimpiai kiadásban. A 23"-es Full HD kijelzővel ellátott AIO pontos konfigurációjáról, áráról és elérhetőségéről egyelőre nincsenek információink, ami érthető, hiszen idehaza ez a formátum nem annyira elterjedt, mint tőlünk nyugatabbra – így a forgalmazók nyilván kivárnak vele. Kár érte, pedig a képek alapján a Z5770 igen mutatós darab lett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények