Acer Aspire V3 Olympic Edition: kezelhetőbb formátumban

Az Acer új termékskálájából nemrég bemutattuk a 17,3"-es Aspire V3 nem végleges, Ivy Bridge processzorral dolgozó változatát, és máris itt van nálunk a 15,6"-es kistestvér, mely viszont már a boltokban kelleti magát, egyelőre Intel Sandy Bridge alapokon. Mint arról a nagyobbik testvér kapcsán beszámoltunk, a V3 fényes fekete borítást kapott, és a boltokban megvásárolható V3-asok is ugyanebben a színben érhetők el jelenleg. Mivel megannyi notebook (akár más gyártótól) érkezett már hasonló színben, kár lenne tagadni, hogy ez a fajta megoldás mágnesként vonzza az ujjlenyomatokat, ezt pedig olvasóink is kifogásolták. Ráadásul a V3 esetében még a csuklótámasz is ugyanabból az anyagból és színben készül, mint a maga a fedél.


[+]

A hamarosan érkező, ezüst színű Olympic Edition, azaz olimpiai kiadású V3 viszont egy remek alternatívát jelenthet majd azok számára, akiket zavar a fent említett jelenség. Természetesen ez a notebook is fényes fedelet és csuklótámaszt kapott, viszont az ezüst szín jól álcázza az ujjlenyomatokat. Sőt, ez az összeállítást összességében véve is sokkal komolyabb összhatást kelt, mint a fekete, az olimpiai embléma pedig kifejezetten jól áll neki.

A korábban próbált darab esetében a touchpadet említettük még kritikus pontként, mivel ez is fényes felületet kapott, viszont az olimpiai változaton már mattra cserélték, mely használat szempontjából is előnyösebb. A 15,6"-es verzió esetében viszont ne számítsunk annyi bővítési lehetőségre, meg kell elégednünk az egy HDD rekesszel és a két memóriafoglalattal, Ivy Bridge processzorok esetében pedig maximum mSATA SSD gyorsítótárról lehet álmodni.


[+]

Az Acer Aspire V3 Olympic Edition megjelenésére viszont még egy picit várni kell, mivel május közepe-vége felé érkeznek az első darabok, egyelőre ismeretlen áron. Amint elérhető lesz a teljes paletta, minden bizonnyal alaposabb teszteknek is alá fogjuk vetni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények