Apple: tuningolt iPod mini

A Think Secret értesülése szerint az Apple egy-két héten belül bemutatja iPod mini zenelejátszójának új változatát, amely a jelenleginél nagyobb kapacitású merevlemezt, illetve a monokróm helyett színes kijelzőt fog kapni.

A lap megbízhatónak mondott forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy bár a készülék mérete nem változik, egy színes aktív-mátrix TFT-kijelzővel látják el, amely állítólag elég erős és kontrasztos lesz a szabadtéri használathoz is. A jelenlegivel azonos kiterjedésű megjelenítő felbontása 176x132 pixel lesz. A váltás az Apple termékpolitikájának szerves részét képezi; a TFT-paneleknek az utóbbi fél-háromnegyed évben tapasztalható árcsökkenése lehetővé teszi, hogy a gyártó valamennyi iPod modelljének kijelzőjét színesre cserélje ebben az évben.

A Think Secret beszámolója szerint az új iPod miniben a jelenlegi 4 GB-os helyett nagyobb, 6 GB-os merevlemezt alkalmaznak. Az információ annyiban bizonytalan, hogy Apple beszállítója, a Seagate jelenleg csak 5 GB-os ST1 minilemezeket készít, így a lap szerint nem kizárt, hogy a Seagate egy külön sorozatot gyárt le egyik legnagyobb megrendelőjének. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy az iPod mini egy standard 5 GB-os egységgel is versenyképes maradna kategóriájában.

A továbbra is ötféle színben elérhető termék ára állítólag nem változik, vagyis – az Egyesült Államokban – 249 dollár marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés