Tenyérnyi médialejátszó a LaCie-tól

A LaCie hordozható médialejátszót dobott piacra, amely számos kódolási algoritmust támogat, és speciális videokimenetének köszönhetően a legtöbb monitorra, tévére, set-top boxra vagy más AV-készülékre csatlakoztatható, így igazán rugalmas megoldást biztosít a digitális anyagok kezeléséhez.

A silverscreen elnevezésű eszköz mindössze 270 grammot nyom, mérete pedig 140 x 88 x 27 mm. USB 2.0 interfészen tölthető fel anyagokkal, lejátszáskor pedig – megfelelő adapterek révén – NTSC és PAL szabvánnyal kompatibilis kompozit, S-Video, Scart és komponens (max. 1080i vagy 720p felbontás), illetve VGA (max. 1024x768 pixel) videokimeneteket lehet igénybe venni, míg audiojel analóg sztereó vagy Dolby Digital 5.1 és DTS formátumot támogató koaxiális és optikai SPDIF kimeneten nyerhető.

Az okos készülék MPEG-1, MPEG-2 (AVI, VOB, ISO), MPEG-4 (AVI, DivX, XviD) videókat és WAV, MP3, WMA, AAC, AC3 kódolású hangot képes visszaadni, de segítségével akár (legfeljebb 8 megapixel felbontású) JPEG fotók is megtekinthetők. A silverscreen 5400 rpm fordulatszámú, 8 MB-os pufferrel ellátott merevlemezzel rendelkezik, az alkalmazható fájlrendszerek között találjuk a FAT32-t, NTFS-t és a HFS+-t is. A 40 GB kapacitású winchesterrel szerelt készülék ára 249 dollár, míg a 80 GB-os modellt 329 dollárért lehet beszerezni.

A silverscreennel igénybe vehető a DivX portál VOD (video on demand) szolgáltatása is, melynek révén teljes filmek online kölcsönzésére vagy megvásárlására nyílik lehetőség. A gyártó a lejátszó mellé biztosítja a szükséges adaptereket és kábeleket, valamint egy infrás távirányítót és Windows, illetve Mac OS rendszerekhez való alkalmazásokat is csomagol a dobozba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés