Olympus zenelejátszók rendhagyó kezelőszervvel

Hirdetés

Az Olympus m:robe MR-100 egy átlagos zenelejátszó – mondanánk, ha nem látnánk, nem érintenénk. Utóbbi itt kétszeresen fontos, hiszen az elegáns készüléken nem találunk gombokat, funkcióit érintésérzékeny felületen keresztül érhetjük el. A WMA (32-192 kbps) és MP3 (16-320 kbps) formátumú fájlokat kezelő eszközben egy 5 GB kapacitású mini merevlemez található, amely USB 2.0 porton keresztül tölthető fel. A zeneszámok rendezésében az m:trip szoftver segíti a felhasználókat, mellyel mellesleg CD-ről is lehet másolni.

A 700 mAh-s Li-ion akkumulátor által biztosított üzemidőt a lejátszott zene tömörítése befolyásolja, maximum 12 óra körül alakul. Az akku mind hálózatról, mind az USB interfészen keresztül feltölthető. Az MR-100 mérete 9 x 5,2 x 1,5 cm, tömege 100 gramm; 4,3 cm képátlójú monokróm kijelzőjére több világnyelven is kiírathatók a menü feliratai. A lejátszó kb. 250-300 euró közötti áron vásárolható meg.

A multimédiás szórakoztatás terén több lépéssel is továbbmegy a nagyobbik m:robe modell, az MR-500i. Kiálló kezelőszerveket ezen sem látni, de a széles, 9,4 cm képátlójú színes TFT-kijelző is sejteti, hogy ez esetben többről van szó. Aki azonban videók lejátszására gondol, annak csalódnia kell, a Remix-Cube nevű funkció révén legfeljebb az eszközön tárolt képek és zenék különleges effektusokkal fűszerezett „összekomponálására” van lehetőség.


Fotó: PROHARDVER!

A JPEG képek nemcsak külső forrásból tölthetők fel, az MR-500i egy saját, 1,22 megapixel (effektív) felbontású, 1/4" méretű CMOS szenzoros kamerával is rendelkezik. A fotók a PictBridge szabvány támogatásának köszönhetően közvetlenül kinyomtathatók a kompatibilis printerekkel, vagy megjeleníthetők PAL és NTSC rendszerű tévéken is. A készülék WMA és MP3 formátumú zenéket képes visszaadni maximálisan 48 kHz-es mintavételezéssel; jel/zaj aránya 75 dB.

Az akkumulátoros üzemidő a viszonylag nagy fogyasztású kijelző és a 20 GB-os merevlemez miatt csupán 8 óra. A kisebb modellhez hasonlóan itt is a csomag része az m:trip szoftver. Az MR-500i mérete 10,9 x 7,3 x 2,1 cm, tömege 210 gramm. Kiskereskedelmi ára a mienkhez hasonló áfakulccsal sújtott országokban 500-550 euró között mozog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés