Hirdetés

Kiterjesztette a Wi-Fi 6E-re korábbi szövetségét az AMD és a Qualcomm

Az érintettek egységes referenciaplatformmal célozzák a vállalati szférát.

A Qualcomm és az AMD még a 2019-es esztendő őszén jelentette be, hogy párosítják a Ryzen 3000 sorozatú mobil processzorokat a Qualcomm FastConnect 6800 és 6200 rendszerchipekkel. Ezzel a vállalatok arra reagáltak, hogy az Intel anno már a saját Wi-Fi megoldásait kínálta a processzoraik mellé, amit mindkét cég káros lépésként élt meg.

A Qualcomm számára a gondot az jelentette, hogy a Santa Clara-i óriáscég újabb fejlesztésű platformjaiban a Wi-Fi modul eleve integrált volt, így ehhez már csak egy kompatibilis companion RF modult kellett, vagyis a FastConnect rendszerchipeknek elképesztően kevés esélye volt bekerülni az inteles notebookokba. Az AMD számára pedig az a probléma ütötte fel akkoriban a fejét, hogy a referenciaplatform részeként nem tudtak Wi-Fi modult kínálni, mert nem rendelkeztek ilyen hardverelemmel.

Azóta az AMD elkezdte a problémát kezelni a MediaTek nevű vállalattal, így mára saját Wi-Fi 6E moduljuk is van, de ez nem jelenti azt, hogy a Qualcommal szakítanának. Sőt, a vállalat bejelentette, hogy megújítják a korábbi partneri viszonyukat, és párosítják a Ryzen PRO 6000 sorozatú mobil processzorokat a Qualcomm FastConnect 6900-as Wi-Fi 6E-t támogató rendszerchippel.

Ezzel a lépéssel az AMD a végfelhasználói szinten inkább a saját megoldását választotta, de a nagyvállalati piacra szánt notebookokhoz a Qualcommot szemelték ki partnerként. Ennek köze van ahhoz, hogy a FastConnect 6900-as SoC igen fejlett vezetékmentes menedzselhetőséget kínál 32-nél is több DASH profillal, ami a Ryzen PRO által célzott piacon nagy előny lehet. Ezúttal is fontos kiemelni, hogy az AMD és a Qualcomm a szóban forgó kombinációra referenciaplatformot is épít, ami megkönnyíti a gyártók számára az implementálást.

Előzmények

Hirdetés