A TSMC harmadik legnagyobb megrendelője lehet jövőre az AMD

Ezen túlmenően a vállalat 5 nm-en mindenkit megelőzhet a waferre leadott megrendelések tekintetében.

Az AMD a Financial Analyst Day rendezvényén a processzorra és az egyéb hardverekre vonatkozó útiterv mellett egy érdekes információt is megosztott, amelyről a China Times számolt be. A friss adatok értelmében a vállalat a TSMC harmadik legnagyobb megrendelője lehet 2023-ban. Ez abból a szempontból furcsán hangozhat, hogy már korábban is voltak adatok a dobogóról, sőt. egy adott node-ra vonatkozóan második helyet is feltételeztek a cégnek, de lényeges kiemelni, hogy a korábbi információk a alapvetően a rendelések értéke szerint állították fel a sorrendet.

Hirdetés

Az AMD ezzel szemben nyers waferkapacitás szerint számol most, és ebben a tekintetében még sosem került fel a dobogóra a vállalat, hiszen a TSMC nagyon sok partnere igen sokáig használ régebbi node-okat, miközben az AMD a profilja miatt erőteljesen lépdel az újabb gyártástechnológiák felé.

A fenti változáshoz valószínűleg két tényező járul hozzá. Egyrészt a Xilinx rendelései mostantól, illetve jövőre is az AMD oldalán kerülnek elszámolásra, másrészt pedig 2023-ban az 5 nm-es node-ra vonatkozóan az AMD lesz a TSMC legnagyobb megrendelője a nyers waferkapacitás szempontjából.

Az első helyen egyébként valószínűleg az Apple áll, míg a második pozíciót a MediaTek foglalhatja el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés