Az AMD megmutatta a két GPU-s csúcs-Radeont

A tegnapi bejelentések után az AMD aktívan részt vett az E3 PC Gaming show egészén is, és egy nagyon érdekes momentuma volt a rendezvénynek. A vállalat a Quantum projekt kapcsán már beszélt róla, hogy a házon belül a „dual Fiji + HBM” kódnevű rendszer található, de sajnos látni nem láthattuk ezt a kártyát. Lisa Su, a vállalat elnök-vezérigazgatója azonban megmutatott egyet a nagyközönség számára, ráadásul élő adásban, tehát az internetre is felkerültek a képek.


(forrás: PC Gamer) [+]

A kártya a két GPU-s megoldásokhoz képest szokatlanul pici, ami nyilván a HBM-nek köszönhető. Utóbbinak hála a fogyasztása sem lesz nagyobb 375 wattnál, amiről árulkodik a két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó. A VGA-nak még nincs hivatalos neve, de annyi kiderült, hogy ősszel fog bemutatkozni. Érdekes adalék még, hogy a shown bemutatott összes virtuális valóságra vonatkozó demonstráció az AMD Quantum projektjén futott, vagyis lényegében ezzel a grafikus kártyával.

Szintén megtudtuk, hogy a E3 PC Gaming show keretében bemutatott és kiállított játékok jelentős része DirectX 12-n futott. Többek között a Microsoft azt is bejelentette, hogy a Gears of War: Ultimate Edition nem csak Xbox One konzolra, hanem PC-re is érkezik DirectX 12-re írva. Ezzel a hivatalos forrásból is megerősített DirectX 12-t támogató játékok száma 7-re nőtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés