Shuttle: megérkezett az X50 névre keresztelt LCD-PC

A Shuttle bejelentette X50 névre keresztelt LCD-PC-jét, mely a vállalat új X Vision termékcsaládjának első képviselője lesz. A fehér színben pompázó gépezet vékony kivitelével próbálja meghódítani a vásárlók szívét, emellett a készülék a hordozhatóság szempontjából is jól vizsgázik, mivel a hátlaphoz csatlakoztatott fülnek köszönhetően könnyedén utaztatható a 3,6 kg-os masina.

A 15,6 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel megáldott gépezet érintőképernyő funkciókkal is rendelkezik, ennek megfelelően a mellékelt ceruza, vagy egyszerűen a saját ujjunk segítségével is vezérelhető a gépezet. A termék belsejében egy kétmagos Intel Atom 330 típusú processzor található, mely 1,6 GHz-en órajelen üzemel, az 1366x768 pixel megjelenítésért pedig a 945GSE vezérlőbe integrált GMA950 nevű grafikus processzor felel. A rendszermemória szerepét egy 1 GB kapacitású modul tölti be, melynek lapkái a DDR2 szabványra épülnek. Az adattárolásról egy SATA-300 interfészre csatlakozó 160 GB-os merevlemez gondoskodik, mely 5400 fordulat/perces motorral operál.

A 30 wattos fogyasztással rendelkező rendszer természetesen fel van készítve a Wi-Fi alapú kommunikációra, és öt darab USB 2.0, illetve egy Gigabit Ethernet porttal rendelkezik. Emellett a gépezet kártyaolvasóval, 1,3 megapixeles webkamerával és 2 W-os sztereó hangszórópárral is van felszerelve.

A Windows Vista Home operációs rendszerrel rendelhető LCD-PC forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árat azonban nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés