Igen olcsó modellel lép be a tévés piacra az Amazon

A Fire TV rendszerrel felszerelt televízióval egy kínai cég rukkolt elő.

Az Amazon már utalt rá, hogy minden korábbinál közvetlenebbül jelenne meg a tévés iparágban szolgáltatásaival, és most eljött az ideje, hogy piacra kerüljenek a Fire TV smart platformmal megtámogatott modellek.

Element Amazon Fire TV
Element Amazon Fire TV [+]

Az első ilyen készülék az Element 43 hüvelykes, 4K felbontású, 60 hertzes képfrissítési rátát produkáló terméke lesz, amely értelemszerűen LCD technológiára épül. Az látszik, hogy az internetes alkalmazások futtatása, elérése kulcsfontosságú számukra, hiszen a tévét négymagos processzorral, 3 GB RAM-mal,és 16 GB tárhellyel látták el, e két utóbbi érték pedig szokatlanul soknak számít. Érdekes, hogy a készülék nem támogatja a nagy dinamikatartományú videók megjelenítését, pedig az Amazon a saját tartalomszolgáltatásában nagy hangsúlyt helyez a HDR anyagokra.

Az EL4KAMZ4317 típusjelzésű termék igen kedvező árazású, hiszen 450 dollárt (~ 125 000 forint) kérnek el érte. Az 50 hüvelykes változat 550, az 55 hüvelykes 650, a 65 hüvelykes pedig 900 dollárba  kerül majd. Az Amazon azt is bejelentette, hogy a jövőben a Westinghouse és a Seiki televízióiban is felbukkan majd a Fire TV rendszer, ami igazából nem túl meglepő, hiszen mindhárom brand a kínai Tongfang konszern birtokában van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés