Acer blog: New Yorkból jelentjük

Új Predatorok, Nitrók és ConceptD néven egy teljesen új termékvonal is megjelent a tajvani cég kínálatában.

Szokás szerint New Yorkot választotta az Acer, hogy bemutassa legújabb termékeit – frissült a Nitro 5, megérkezett a vékony Nitro 7, új hardvert kapott a Helios 300 és bemutatták a különleges dizájnú Helios 700-at is. Ezeket, illetve a ConceptD névre hallgató, kreatív szakemberek, dizájnerek, mérnökök számára készülő termékvonalat hamarosan részletesen is ismertetjük, most csak gyorsan nézzük meg a legfontosabb újdonságokat!


[+]

A sort kezdjük is rögtön a ConceptD-vel, amelyet elsősorban annak felismerése hívott életre, hogy az említett vásárlóközönség nagy része szívesen használ gamer notebookot munkájához (sőt, a játékosok 50%-a ilyen területen is dolgozik), hiszen a számítási teljesítményre nekik is nagy szükségük van, de szeretnének mondjuk halkabb hűtést vagy éppen jobb színhűséget kínáló monitort.


[+]

Ezeket hozza el például a ConceptD 9, 7 és 5 notebook-hármas, melyek közül az első egy gigantikus, csúcskategóriás 2 az 1-ben gép, Core i9-cel, RTX 2080-nal és Triton 900-ra emlékeztető dizájnnak. ConceptD családhoz tartozik még két asztali gép is (kifejezetten pofás házakkal), illetve két professzionális monitor is.


[+]

A gamer oldalon a Nitro és Predator szériában is történt fejlesztés: a Nitro 5 megújult, és kapott egy vékony, jól hordozható testvért a Nitro 7 képében – az utóbbi 20 mm vastag és 2,5 kg-os. Mindkét gépben GTX grafika és kilencedik generációs Core processzorok dolgoznak. Az RTX GPU-ra vágyóknak ott a Predator vonal, abban is például a külsőre és belsőre is megújult Helios 300, amelynél RTX 2070 Max-Q a GPU opció. Teljesen új koncepció a Helios 700, amely egy különleges billentyűzetet kapott: ezt magunk felé húzva „lecsúsztathatjuk” a notebookon, így egyrészt kényelmesebb lesz a használata, másrészt a feltáruló extra hűtőnyílások jót tesznek az RTX 2080 és kilencedik generációs Core i9 teljesítményének is.

Azóta történt