Acer blog: játék az Aspire V Nitro beépített Intel RealSense 3D-s kamerájával

Az Intel gőzerővel tolja a RealSense 3D-s kameratechnológiát, amiről korábban már többször is beszámoltunk. Ez a fejlesztés volt az Intel fókuszában az idei CES-en is, ahol több vállalat is jelezte, hogy érdekli őket a technológia, és hajlandóak beépíteni eszközeikbe is, sőt be is mutatták saját megoldásaikat.


[+]

Az egyik ezen cégek közül az Acer volt, bár ott és akkor nem volt lehetőség kipróbálni, mit is tud a kamera valójában. Most viszont egy 17"-es Acer Aspire V Nitro Black Edition notebook segítségével mi magunk is megtapasztalhattuk, milyen lehet egy ilyen kamerát használni egy laptopban. Ám előbb lássunk egy videót arról, miről is van szó valójában, azaz milyen a RealSense-szel ellátott Nitro akció közben!

A RealSense-re a legjobb szó az, hogy mókás, kifejezetten szórakoztató, akárcsak a Microsoft-féle Kinect. Egy kis késése van ugyan a rendszernek, és fontos, hogy a megfelelő távolságból használjuk, de ha ezek megvannak, akkor indulhat a játék vagy éppen a munka, hiszen komolyabb dolgokra is befogható a kamera, de ez már csak a szoftvertámogatáson múlik. A mellékelt 3D Me-vel például, ahogy az a fenti videón is látszik, saját arcot varázsolhatunk egy tetszőleges bábúnak, amit aztán meg is rendelhetünk magunknak. Ezt 3D nyomtatással készítik el nekünk, tehát jól látható, hogy a két 3D-s technológia (a nyomtatás és a kamera) kiegészítik egymást, így az ez iránt érdeklődők, illetve ezt a technikát hasznosítók körében lehet még keletje a RealSense-nek.


[+]

Az alapot képező Acer Aspire V Nitro notebookot már teszteltük, igaz kisebb méretben, de a lényeg változatlan. A RealSense-szel ellátott masina idehaza kizárólag egyféle konfigurációban érhető el (i7-4720HQ, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 960M VGA 4 GB, 1 TB HDD, Full HD matt kijelző), ami bruttó 399 990 forintba kerülni 3 év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények