CES 2015: mélységérzékelős RealSense 3D kamerát kap az Acer Nitro notebook

Már a kiállítás 0. napja előtt, az összes gyártót megelőzve minden CES-re szánt újdonságát leleplezte az Acer. Ezek közül az egyik a nemrégiben általunk is tesztelt Aspire Nitro notebookcsaládot érinti, azon belül is 17,3"-es V 17 Black Edition kiadásokat. Ezek ugyanis megkapják a tavalyi Computex-en bemutatott Intel RealSense 3D mélység- és mozgásérzékelős kamerát.

A három modulból (hagyományos és infravörös kamerából és infravörös tartományú "lézerprojektorból") álló megoldás együttesen lehetővé teszi, hogy a felhasználó a gép előtt ülve a billentyűzet és az egér érintése nélkül irányíthassa a gépet: legyen az játék, egy böngészett oldal vagy egyéb normál alkalmazás. Ezeken túl a kamera használható 3D-s objektumok scannelésére, ami egy 3D-s nyomtatóval párosítva érdekes lehetőségeket tartogat.


[+]

Ami a hardvert illeti, sok változás nem történt. A beépített Intel RealSense kamerával szerelt, 17,3"-es Full HD IPS kijelzős modellben az Intel négymagos Core i7-4710HQ processzora dolgozik 4 GB GDDR5 VRAM-mal ellátott NVIDIA GeForce GTX 860M GPU-val és legfeljebb 16 GB DDR3 memóriával karöltve, míg az adatok tárolásáért a 128 vagy 256 GB-os SSD mellett az 1 TB-os HDD gondoskodik. Hiánypótló viszont a korábban általunk is hiányolt AC-s Wi-Fi vezérlő.

Az Acer Aspire V Nitro Black Edition Intel RealSense 3D kamerával kiegészített verziója már januárban elérhető lesz Európában 1299 eurós kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények