Acer blog: csendben szivárog a 8,1"-es Acer Iconia W3 tablet

Az x86-os, Windows 8-at futtató Acer Iconia W3 tabletről április óta lehet hallani különféle információkat, ám ez idáig nem adtunk róla hírt. Ennek okait most nem feszegetnénk különösebben, de a lényeg, hogy nem szerettük volna megütni a bokánkat, illetve titkon reménykedtünk, hogy a New York-i bemutatón már ott lesz a gép és nem akartuk előre ellőni a puskaport – de végül nem volt.

Most viszont fordult a kocka, a gyártó most saját maga leplezte le a készülőben lévő W3-as tabletet (amit most már nem titkoltan június 4-én fognak bemutatni a Computexen), amikor a finn weboldalra szinte szőröstül-bőröstül felkerült a termék. Minden bizonnyal ez a leleplezés nem volt egészen szándékos, hiszen azóta a nyomokat a vállalat eltüntette, még Google Cache-ben sem maradt nyoma a történéseknek.


Acer Iconia W3 tokkal [+]

No, de miről is van szó pontosan? Az Iconia W3-810 a gyártó első 8,1"-es, Windows 8-at futtató táblagépe. Az operációs rendszerből már kitalálható, hogy a termék x86-os platformra épül. Egészen pontosan az Intel Atom Z2760 (Cedar Trail) processzor hajtja, ami mellé 2 GB RAM és 32 vagy 64 GB eMMC tároló jutott (plusz microSD foglalat rendelkezésre áll a tárhely bővítésére). Az 1280x720 pixel felbontású multitouch kijelzőt természetesen az Intel GMA 3650 hajtja, aminek képe a micro HDMI kimeneten keresztül külső megjelenítőre is továbbítható. Természetesen a W3-ból nem marad ki az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlő, valamint az elő- és hátlapi kamera sem.


Acer Iconia W3 billentyűzetes dokkolóval [+]

Ezek a paraméterek részben a már tesztelt és piacon lévő Acer Iconia W510-et idézik, ám ez egy könnyebben hordozható megoldás lenne méretéből kifolyólag. Konkrét adatok a méretekkel és tömeggel kapcsolatban egyelőre nincsenek, de a képek alapján jól látható, hogy a W3 billentyűzetes dokkolóval lát napvilágot. Ez a megoldás az említett W510-zel ellentétben inkább otthoni, munkahelyi kiegészítőként jöhet szóba, hiszen jóval nagyobb helyet igényel, mint maga a tablet – hordozáshoz inkább a másik képen látható tok ajánlott.


A dokkoló és a tablet közti méretkülönbség jól látszik [+]

Arról egyelőre szintén nincs információ, hogy a dokkolóban van-e plusz akkumulátor, bár a specifikáció csak egyetlen akkut említ, ami a tabletet 8 órán keresztül képes ellátni energiával, miközben az 720p felbontású videót játszik le.


[+]

Az ár egyelőre kérdéses, egy korábbi Amazon szivárogtatás alapján 400 dolláros árcédula várható, ám ezzel kapcsolatban is sok a nyitott kérdés: dokkolóval vagy anélkül, Windows 8 vagy Windows 8 Pro operációs rendszerrel, 32 vagy 64 GB memóriával érvényes ez az ár? Ráadásul a mostani szivárgás alapján még azt is valószínűsítik egyes weboldalak, hogy a Microsoft Office is telepítve lesz a gépre – ez viszont jelzésértékű lenne a Microsoft részéről, miszerint az Office-t is alapból tartalmazó Windows RT megbukott, helyét pedig a Windows 8 veszi át a tabletek terén is.

Azóta történt

Előzmények