Acer blog: nincs több titok az Iconia W4 tablet körül

Ahogy az várható volt, az Acer előkapta a tarsolyból az Iconia W4 tabletet, aminek érkezésére tulajdonképpen számítani lehetett a mai nap folyamán, köszönhetően a Windows 8.1 hivatalos rajtjának. Persze van egy kis csavar a történetben, hiszen az IFA-n még az előddel, az Iconia W3-mal volt prezentálva a Windows 8.1, ami tulajdonképpen nem egy tévedésből adódott, hanem abból, hogy az Iconia W4 egyelőre csak a tengeren túlon rajtolt el. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az EMEA régióban továbbra is marad a W3, amin mostantól a Windows 8.1 fog futni. Arról sajnos egyelőre nincs információnk, hogy a W4 mikor hajózik át az öreg kontinensre, de van egy sejtésünk, hogy ez idén nem fog megtörténni.


Acer Iconia W4: elöl 2, hátul 5 megapixeles kamera [+]

De lássuk, mivel is tud többet az új gép! A W4 tulajdonképpen erősen épít az előd alapjaira, hiszen a 8 colos méretkategória megmaradt, és a készülékház is roppant mód hasonló, mind dizájnját, mind méretét tekintve. Hogy egészen pontosak legyünk, 0,7 milliméterrel lett karcsúbb (azaz 10,75 mm), és a tömegéből sikerült jócskán lefaragni, azaz 500 helyett most már csupán 415 grammot kell cipelnünk.


Csak a legfontosabbak [+]

Mint említettük, a 8"-es kijelző képátló nem változott, akárcsak az 1280x800 pixeles felbontás, viszont új, széles betekintési szöggel rendelkező érintőkijelzőt kapunk, ami a korábbinál sokkal jobb képminőséget kínál. Az Acer közleménye szerint ez a panel a Zero Air Gap technológiával készül, ami végeredményben kevesebb tükröződést és jobb szabadtéri használhatóságot eredményez.

Az opcionális Crunch Keyboard Cover Az opcionális Crunch Keyboard Cover
Az opcionális Crunch Keyboard Cover [+]

Természetesen lecserélték az öregedő Intel Atom "Clover Trail" platformot, aminek helyét az új generációs Atom, azaz a Bay Trail vette át, méghozzá az 1,8 GHz-es Atom Z3740. Emellé vélhetően most is 2 GB RAM kerül, az adatokat pedig 32 vagy 64 GB-os eMMC tárolóra bízták, ami microSD-vel bővíthető szokás szerint. A gyártó ezúttal akkumulátorral kapcsolatos üzemidővel is szolgált - 10 órás böngészésre és 8 órás videózásra van kilátás a mérések szerint.

Egy másik opcionális kiegészítő: Crunch Cover billentyűzet nélkül Egy másik opcionális kiegészítő: Crunch Cover billentyűzet nélkül
Egy másik opcionális kiegészítő: Crunch Cover billentyűzet nélkül [+]

Extra kiegészítők is vásárolhatók majd a W4-hez, mint a mikroszálas, Crunch Cover fantázianevű tok, amivel különféle szögekben meg lehet majd támasztani az eszközt, valamint a hasonló, de Bluetooth billentyűzettel kiegészített Crunch Keyboard Cover. Továbbá az opcionális listán stylus és extra akku is fellelhető, de ezek árától egyelőre nincs információ. Maga az Iconia W4 alapgép 32 GB-os tárral 329,99 dollár, 64 GB-tal pedig 379,99 dollárba fog kerülni a víz másik oldalán, amiben benne van az operációs rendszer és a Microsoft Office Home & Student 2013 Edition csomag is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények