Acer blog: fókuszba kerül az Android és a Chrome OS

Az Acer még időben szállt fel az Google szekerére, mely jelen pillanatban jobban robog, mint a Microsofté, hiszen az Android és a Chrome OS abszolút növekedési pályán van, ami nem mondható el a Windows 8-ról. A vállalat a helyzetet látva a jövőben nagyobb fókuszt szentel a Google operációs rendszereire épülő termékeknek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy mi is egyre több androidos Acer tabletet kapunk próbára, melyekről az Acer blog keretein belül gyorsan be is számolunk.

A vállalat vezetője elmondta, hogy 2014-ben az Androidot és a Chrome OS-t futtató termékekből 20-30%-os bevételt szerez majd az Acer, ami az idei évre prognosztizál 10-20%-osnál látványosan több. Tekintve, hogy a cég az említett kategóriákból 2012-ben csak a bevétel 3%-át érte el a növekedés üteme abszolút jól látható, így teljesen logikus, hogy ezek után a Google operációs rendszerei nagyobb fókuszt kapnak.

Természetesen az Acer a Windows 8-ról, illetve a jövőt tekintve inkább a Windows 8.1-ről sem mond le, így továbbra is készülnek termékek a Microsoft operációs rendszerével. A fókuszt azonban ezen a területen inkább a középkategóriás notebookok kapják majd. Ez a vállalat terveiben annyi változást okoz, hogy a belépőszintű megoldások a mobil szegmens bevételének 60%-át teszik majd ki, miközben a középkategóriás gépek 30%-ot is kiszakíthatnak a tortából, amit a csúcstermékek 10%-a egészít majd ki. Gyakorlatilag annyi változás történik, hogy a cég arányaiban több bevételre szeretne szert tenni a középkategóriából, ami nagyobb nyereségre ad lehetőséget.

Az átcsoportosítás egyébként valószínűleg jól sül majd el, hiszen úgy gondoljuk, hogy az Acer jó irányból közelíti meg az androidos termékek piacát, így az átlagos felhasználók igényeit figyelembe vevő tabletek születnek a cég műhelyéből. A Chrome OS inkább az oktatási területen sikeres, ami persze nem elhanyagolható terület, de a végfelhasználók számára az Android továbbra is jobb alternatíva lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények