Acer blog: 1 hónapig összezárva a legvékonyabb notebookkal, az Acer Swift 7-tel

Egy hónapig használjuk munkára és szórakozásra a vékony és könnyű, passzív hűtéses notebookot. Ráadásul a világ másik végére is magunkkal visszük.

Nemrég volt szerencsénk kipróbálni az Acer új notebookportfóliójából a valóban nagyon vékony és könnyű, átforgatható kijelzős Spin 7-et, illetve készül már a Swift 5-tel kapcsolatos tapasztalatainkat összefoglaló cikkünk is, de az abszolút csúcsmodellt, a világ legkönnyebb és legvékonyabb notebookjának kikiáltott Swift 7 próbája még csak most jön!


[+]

Úgy gondoltuk, hogy a csúcskategóriás készüléket egy komolyabb próbának is alávetjük, és a szokásos tesztre szánt idő többszörösét, azaz nagyjából egy hónapot fordítunk arra, hogy tapasztalatokat szerezzünk vele kapcsolatosan. Mindenképpen tanulságos lehet egy ilyen próba, már csak azért is, mert igazi éles bevetésen, a Las Vegas-i CES kiállításon kell állnia a sarat, ami együtt jár az utazással kapcsolatos megpróbáltatásokkal, az utazás közben és a kiállításon használt táskában történő nyomorgatással.


[+]

Bár teljesítmény terén tudjuk mire számíthatunk, nem célunk megszívatni magunkat és az olvasókat, ezért ha az újév első napjáig bármikor is beletörne a Core m bicskája a nagy felbontású képfájlok retusálásába és a pár perces videók vágásába, akkor meggondoljuk, hogy a jó öreg, lassan négy éve igásló szerepét teljesítő Aspire M3 lépjen a helyére a kiállítás idejére. De több mint valószínű, hogy ez nem fog megtörténni, illetve hajlandóak vagyunk kompromisszumot kötni azért, hogy 2,1 helyett csupán 1,1 kilogrammot kelljen magunkkal cipelni, ráadásul a töltő is könnyebb, kisebb, ergo minden téren spórolunk a csomagban, ami egy utazás során aranyat ér.

A tapasztalatszerzés már csak abból a szempontból is érdekes, mivel ezen a gépen sincsenek hagyományos USB portok, de még LAN csatlakozó sem, így rá leszünk utalva a Wi-Fire és a mindössze két Type-C aljzatra, amihez ugyan viszünk átalakítókat, de hogy elég lesz-e minden helyzetben, az majd elválik. Kezdődjön tehát a teszt, aminek végeredményéről január vége felé fogunk beszámolni!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények