Hirdetés

A kép és hang varázsa, avagy mi is az a házimozi

Hirdetés

Ennek apropója az volt, hogy itt került sor az idén már második alkalommal megrendezett "A kép és hang varázsa" elnevezésű kiállításra, ahol a házimozi- és hifi rendszerek széles választéka várta az érdeklődőket. Természetesen a Panasonic is részt vett ezen a kiállításon és felvonultatta a házimozizáshoz szükséges legújabb termékeit.

A Panasonic, aki a kezdetek kezdetétől kivette részét a házimozi egyik alapját képező DVD-technológia fejlesztéséből - lévén e japán cég mutatta be mind a világ első DVD-, majd múlt évben DVD-Audio lejátszóját - ezúttal sem okozott csalódást az otthoni mozizás rajongóinak körében.

Idén ugyanis a Panasonic DMR-E20 néven megjelentette DVD-felvevőjét, mely DVD–R és DVD-RAM lemezekkel kompatibilis. A készülék "Time Slip" funkciója pedig a piacon elsőként tette lehetővé, hogy a korábban felvett műsor bármely részlete lejátszható, miközben megy az új műsor felvétele.



A Panasonic EISA-díjas TH-42PW3E plazma-televíziójának továbbfejlesztett változata, a TH-42PW4EX is nagy sikert aratott a bemutatón. A legújabb plazma 780 kandela/m2 fényerőszintje révén a képernyő világos környezetben is jól használható. A 3000:1 arányú kontrasztarány és a magas fényerő kombinációja pedig egyedülálló képminőséget garantál.

A Panasonic idei újdonságai közül minden bizonnyal a legnagyobb érdeklődés a gyártó által előre összeállított 5.1 csatornás surround házimozi rendszereket övezte, melyeket azoknak ajánlanak, akik nem akarnak időt vesztegetni saját rendszerük darabonkénti összeválogatásával.

Ezen kívül természetesen a kiváló hangminőségű készülékeiről ismert Technics úgynevezett "all-in-one" csomagjai is kitűnő választásnak bizonyulnak, ugyanis hírükhöz méltóan nemcsak a zenei információk reprodukciója terén kiválóak, hanem házimozi rendszerként is használhatjuk őket.

A Panasonic a sokat utazók számára hordozható DVD-lejátszókat kínál, melyek a kompakt SC-HDX2 erősítős hangsugárzós rendszerhez csatlakoztatva, kiváló minőségű és helytakarékos asztali házimozirendszert alkotnak.

Természetesen azokról sem feledkezett meg a Panasonic, akik szeretik maguk összeállítani rendszerüket, illetve akik nem egyszerre, hanem elemenként kívánják megvásárolni az otthoni mozizáshoz szükséges kellékeket. Az ő részükre szeparált Panasonic és Technics házimozi-komponensek állnak rendelkezésre, melyek lehetővé teszik még a vájtfülű ínyenceknek is, hogy egyedi igényeiket teljes mértékben kielégítő rendszert állítsanak össze.

A látogatók fokozott érdeklődése övezte a DVD-Audio formátumot, mely elterjedésének jele, hogy megjelentek már a hazai piacon is az első DVD-Audio lemezek.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés