A Panasonic bemutatta 256MB-os és az 512 MB-os SD memóriakártyáját.

Hirdetés

A Panasonic bemutatta a szélessávú kommunikációs alkalmazásokhoz használható második generációs SD memóriakártyáját, amely nagyobb kapacitással és magasabb adatátviteli sebességgel rendelkezik, mint elődei. A 256 MB-os memóriakártya 2001. december 21-én jelenik meg Japánban, az 512 MB-os pedig 2002. január 21-jétől lesz megvásárolható.



Az SD memóriakártya digitális tárolóeszköz, melyet a Panasonic, a SanDisk és a Toshiba cég közösen fejlesztettek ki. A memóriakártya négy legfontosabb előnye: a nagy memóriakapacitás, a magas adatátviteli sebesség, a mindössze bélyegnyi méret, valamint a szerzői jogvédelem alatt álló adatok védelmét. Ez a megoldás széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít, ezáltal megfelelő a mobil és hordozható eszközöknél.


Az új SD memóriakártyák gyors, 10 MB/másodperces adatátviteli sebességgel rendelkeznek, amely ötszöröse a jelenlegi típusoknak. Bár nem nagyobb egy bélyegnél, ennek ellenére a kapacitása mozgóképek tárolására is elegendő. Az 512 MB-os SD kártya normál módban maximum közel 180 perces MPEG-4 kódolású ( 384 kbps ) mozgó képet, 400 darab 4 megapixel-es állóképet képes tárolni vagy 680 percnyi AAC vagy MP3 tömörítésű digitális zenei anyagot rögzíthet. Az új kártya az SDMI (Secure Digital Music Initative) szabványnak megfelelő másolásvédelemmel is rendelkezik.

A Panasonic a 2001-es CEATEC JAPAN kiállításon bemutatja jövőbeni SD kártyás alkalmazásait is, mint például a 2 collos LCD kijelzővel ellátott SD alapú videolejátszót és felvevőt, valamint az SD alapú multimédiás terminált és hordozható printert.

A közeljövő nagy mennyiségű adattárolásával kapcsolatos növekvő piaci igényeire reagálva az SD Szövetség már több mint 300 tagja támogatja az SD memóriakártyát. Ezek a cégek a hardveres, szoftveres és tartalomszolgáltató terület széles skáláját átfogják, beleértve a zenei, filmes, elektronikai, személyi számítógépes, telekommunikációs, fényképészeti és gépjárműipari eszközöket. A Panasonic már 19 különféle kategóriában, 47 féle SD-kártyás terméket mutatott be és tovább dolgozik a nagyobb tárkapacitású, és még gazdaságosabb SD memóriakártyák előállításán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés