Hirdetés

Alma méretű projektor nem is túl drágán

Viszont a fényerő és a felbontás tekintetében komoly kompromisszumok megkötésére készteti a felhasználókat.

Hirdetés

Egy új, egyedi kialakítású darabbal bővül a miniprojektorok nem túl nagy serege. A japán Anker Nebula Astro nevű masinája akkora, mint egy nagyobb alma, hiszen 9,1 centiméteres magasságához 8,2 centiméteres szélesség, és 8,9 centiméteres mélység társul. A súlya is csupán 38 dekagramm, tehát tényleg igazán könnyű, kompakt és mobilis.

Az újdonság rendelkezik beépített, kis teljesítményű hangszóróval, illetve támogatja a Bluetooth használatát, ennek köszönhetően akár BT audió eszközként is bevethető. A fejlesztést a tervezők ellátták egy akkumulátorral, tehát a működéshez nem kell feltétlenül a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni – a 3250 mAh-s kapacitású telep 2,5 órányi üzemidőt szavatol.

Ez eddig szép és jó, az viszont kevésbé, hogy maximális fényerő mindössze 100 ANSI lumen, ami azt jelenti, hogy csak tökéletesen besötétített helyiségben lehet normálisan használni. Mindemellett a felbontása csupán 854x480 pixel, vagyis kép minősége lényegesen elmarad attól, amit mondjuk egy belépőszintű tévé produkál. Az ára cserébe nem vészes, hiszen már 30 000 jenért, azaz olyan 90 000 forintért haza is lehet vinni.

 

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés