Hirdetés

4K felbontású HDR-es OLED monitor ASUS módra

Első látásra nagyon ígéretesnek tűnik, de...

Hirdetés

Az ASUS egy OLED paneles monitor érkezését jelentette be, mely a professzionális felhasználást megcélzó ProArt sorozatba teszi tiszteletét elsőként a CES kiállításon. Meglehetősen izgalmas, hogy a ProArt PQ22UC megnevezést viselő termék nem kevesebbet ígér, mint vékony és keskeny felépítésű házba épített 4K felbontású OLED panelt, amihez hozzáadódik még a 99%-os DCI-P3 színtér, a 0,1 ezredmásodperces válaszidő, a 10 bites színmegjelenítés, a "milliós kontrasztarány" és a gyárilag DeltaE<2 alá kalibrált színpontosság. Legnagyobb bánatunkra a képátló nem lesz túl nagy, mindössze 21,6 hüvelykes, ami a felbontáshoz mérten rettentően kicsi, így a nagyítás beállítása megkerülhetetlen lesz, ha érdemben látni is akarunk valamit a kijelzőn megjelenő elemekből és a szövegből.


[+]

A ProArt szériára jellemző robusztus felépítést és mindenféle állíthatóságot valószínűleg itt elfelejthetjük, mivel a PQ22UC pár gramm híján 1 kilogrammot nyom a mérlegen. Sőt, a gyártó is úgy fogalmaz, hogy szükség esetén a kijelző a "hónunk alá csapható", azaz utazáshoz szánják, ennek megfelelően hordtáskát is mellékelnek. Szó esik még a HDR10 képességről is, de a maximális fénysűrűségről nem tesznek említést, így nem tudni, hogy mire számíthatunk ezen a téren. A bemeneteket sem vitték túlzásba, mindössze USB Type-C és micro HDMI-re futotta, ami érthető, hiszen nincs túl sok hely a házon, így kizárólag a kompakt méretű csatlakozótípusok jöhettek szóba.

Konkrét megjelenéssel kapcsolatban annyit árult el az ASUS, hogy a ProArt PQ22UC várhatóan tavasszal kerül a boltokba és az árat is akkor, egészen pontosan a piaci bevezetés előtt kicsivel fogják konkretizálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés