10 gigabites gaming router huppant le az ASUS tervezőasztaláról

Az utolsókat rúgó pókra hajazó termék papíron igencsak impresszívnek tűnik.

Az ASUS legújabb, RT-AX89X névre hallgató, játékosoknak szánt routere első ránézésre egy hátára fordult ízeltlábúra, esetleg egy néhány extra végtaggal megtoldott tachikoma robotra emlékeztet a Ghost in the Shellből. A nyolcantennás, Wi-Fi 6-os (IEEE 802.11ax) újdonság agya egy 2,2 GHz-en ketyegő, négymagos processzor, ami mellé 256 MB-nyi NAND flash memória és 1 GB RAM társul. Az 5 GHz-es frekvenciatartományban 4804 Mbps-os, 2,4 GHz-en 1300 Mbps-os adatátvitelre képes, ami dual band módban összeadódván 6104 Mbps-ot jelent, de IEEE 802.11ac-s sztenderddel is rendre 4333 és 1000 Mbps-os a tempó.


(forrás: ASUS) [+]

Vezetékes vonalon az ASUS megoldása két 10 gigabites és egy 1 gigabites WAN uplink porttal, illetve nyolc darab, gigabites downlink aljzattal érkezik, de a 10 gigabites csatolók (az egyik Base-T, a másik pedig SFP+) újrakonfigurálhatók downlink módra. A burkolaton található két (5 Gbps-os) USB 3.1 Type-A csatlakozó internet dongle-ket és különféle háttértárolókat fogadhat.

(forrás: ASUS) [+]

Az eszköz priorizálja a játékok adatcsomagjait, és számos biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyekbe – egyebek mellett – beletartozik a WPA3 és WPA2-Enterprise protokollok támogatása, valamint az örökre szóló AiProtection Pro Internet Security szolgáltatás is. Bár a gyártó nem listázza dBi-ben a ketyere jelerősségét, a nagyon nagy méretű ("very large") otthonokba is egyértelműen ajánlja. Az ASUS AiMesh rendszerével közös munkára fogható, AX6000-es apparátus árával kapcsolatban egyelőre még nincsenek konkrétumok, de hogy meglehetősen költséges móka lesz, annyi szent; 450 dollár körüli összegről lehet hallani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés