Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Marcelldzso #54 üzenetére
nem ismerem, netszerte azt irjak h vindozzal rendben van, linux alatt lehetnek gondok, illetve ha virtualizalsz. 'gemer' halokartya :)
de biztos be lehet loni h menjen rendesen. -
törölt tag
válasz
Marcelldzso #52 üzenetére
ha tudsz venni hasznaltan intel 82599-est (v x520-ast), az otthonra mindent tud. van belole rj45-os is, drivereket frissit(get)ik, egesz hasznalhatoak. vagy attol fuggoen mire lenne kotve, vehetsz sfp-set is, nalam kozel vannak az osszekotnivalok, olcso DAC kabellel megoldhato, nem kell draga sfp.
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Nem nagyon találtam másik témát, ezért itt teszem fel kérdésemet.
Milyen 10G-s kártyát tudnátok ajánlani ami működik a desktop alaplapokban?
Eddig egy HP NC523SFP-m volt de kezd vacakolni. Cseréltem 530SFP-re, nem indít vele a lap. Kipróbáltam egy DELL 0Y40PH-t is, de azzal is ugyanez a helyzet.
Egy Gigabyte Z390 Gaming X-be kellene a kártya.
Köszönöm a tippeket. 100e-res kártyát nem vásárolnék, inkább elküzdök ezzel a típussal, de azért áldoznék is rá. Magas profilú kellene. -
törölt tag
igen, alaplapokon eleg ritka, de kulon halokartya mar nem akkora ordongosseg.
neha ki lehet fogni olcson regi intel 10G-s halokartyakat ebay-en (mar aki nem akar pl meg regebbi mellanox-szal kuzdeni). van sfp+-os es neha sima rj45-os is. attol fuggoen h mennyire kell messze lennie a router-tol meg lehet oldani az sfp+-osokat is rezes kabellel (DAC), abbol is a rovidebbek egesz elfogadhato aruak. csak konzumer/deszktop vonalon ujdonsag a 10G, szerver fronton mar a connectx-2 pl 11 eves (es a win10 felismeri jol allitolag), $20 alatt ebayrol jobb napokon.
-
kromatika
veterán
Nekem tetszik.Jó ez a dizájn.
-
Pingüino
senior tag
Eszközök alatt nem csak végpontot értettem, hanem kiszolgáló eszközt is. Nem számít, hány végpont csatlakozik rá, egy darab router nem sokkal fog wifin 1 Gbps fölé menni. Ha egy hibrid 2,5 Gbps-os WAN portot ki tud használni, akkor már nagyon sokat mondtam. Persze ott vannak a kábeles kapcsolatok is, de még egyszer hangsúlyozom, hogy akinek először válaszoltam, az azt írta, hogy a wifi miatt kell a 10 Gbps WAN port. Erre írtam, hogy nagyon nem, mert a wifi nem tud annyit valós körülmények között, mint ami rá van írva elméleti maximumként. 8 LAN port + wifi miatt már van létjogosultsága a 10 Gbps WAN portnak, feltéve, hogy minden LAN port használatban van. Na meg feltéve, hogy az a 10 Gbps-os WAN port szolgáltató oldalról is meg van támogatva. Én őszintén több értelmét látnám, ha megjelent volna egy szabványos 2,5 Gbps-os WAN/LAN megoldás.
-
Tehát jössz azzal, hogy iszonyú ritka az olyan eszköz, ami tud 1Gbit-et tud Wifin, mire szólok, hogy bizony több eszközt is tud kezelni. Erre azzal jössz, hogy 1 + 1 nem egyenlő kettővel. Szóval akkor lehetséges Wifin 1Gbit feletti sávszélesség több eszköz esetén, vagy nem?
-
woodworm
veterán
-
törölt tag
válasz
ttwepinefrin #41 üzenetére
Ezek a passzoló topikok:
Milyen routert?
Otthoni hálózat és internet megosztás -
ttwepinefrin
tag
Üdv!
Ide raknám fel kérdésemet, mert nem találok megfelelő topikot.
Olyan 4g LTE routert szeretnék amihez lehet külső antennát csatlakoztatni, a gyér lefedettség miatt.
Tud valaki ajánlani valamit? -
TeeJay
félisten
én már 2015-ben 1000-es DIGI-t toltam és átvitte a router WAN-LAN meg bírta az SSD is benne
torrenten 110-116megabájt/sec letöltés sima ügy
Azóta már a DIGI FTTH-n tolja ugyanezt országosan csillió helyen, azóta már vannak bikább HWNAT-os routerek, AC wifi szóval ez az eszközök 99-a ki sem használja nagy kamuRedmi Note 9S telefont vettem 2hete és 2antennás 80MHz AC wifin mérek vele 600-630megabitet és a routerem 4antennás (AC65P) illetve akkor még nem szóltam arról hogy gigabit LAN-on meg ott a torrentes gép
2,5-5gigabit LAN-nak már úgy 8-10éve meg kellett volna jelennie hogy ma már teljesen általános legyen de a gyártók húzták a 100. bőrt is a gigabit LAN-ról
-
BatchMan
senior tag
Valóban fantázia mozgató darab.
Üveglapot rá, és kész a dohányzóasztal :)
Ahogy látom a társaság sem igazán izgult fel a műszaki részletektől.
Lifetime AIprot izé. Hm. -
Voiceless
csendes tag
Szép kis gyümölcskosár!
-
GodGamer5
addikt
Nagyon állat ez a design és a specifikációk is szuperek.
-
Pingüino
senior tag
Úgy, hogy az 1Gb-et sem használja ki az eszközök 99%-a, szóval felesleges nagyobbal mérni.
Nem mondom, hogy nincs értelme a 10Gb-es WAN portnak, de csak a wifi miatt pont nincs, mert hiába van ráírva egy wifi eszközre, hogy 1500-2000 Mb-et tud (elméletben), valós körülmények között ha fel is megy egy jobb 1Gb fölé, olyan kevéssel, hogy nem éri meg miatta a 10Gb WAN. Annak csak akkor van értelme, ha nem 1-2 gép lóg a routeren, és mindegyik rendszeresen letöltene.
szerk.: egyébként meg tört routerre van belső sebességmérő program, amihez nem kell az uplink.(#28) Jogos.
-
Stan648
tag
Nekem RT-N18U van és kábelen ez is tolja a giga netet. Fentebb említett RT-AC65P lehetne az utódja, de amíg ki nem pusztul addig marad.
A cikkben említett router meg inkább valami vállalati cumó otthonra, hátha valaki kicsengeti.
De vigyázat nehogy valakinek az arcába ugorjon, mert sok jóra nem számíthat! -
törölt tag
Nem tűnt fel eddig senkinek?
Ha van 10Gb akkor a minek az huszárok jönnek kommentelni, ha nincs akkor meg a miért nincs huszárok jönnek.
Egyszerűen fantasztikus a felhasználó bázis
-
törölt tag
Ez még egy trónok harca koronának is elmegy.
-
bambano
titán
király, hogy végre elkezdenek kommerszbe is leszivárogni a 10 gigás cuccok.
meg az is, hogy valaki elkezdett végre gondolkodni, hogy rakásgigás wifinek nulla értelme van egygigás felhordó hálózat mellett. -
válasz
#72042496 #15 üzenetére
Miért mehh? Brand NAS-okban is találhatsz SFP+ portot, bár nem sokban, illetve az SFP+ elég népszerű az otthoni hálózatépítők között, mert az eBay tele van selejtezett szervertermekből származó Solarflare, Mellanox és Intel kártyákkal.
Ha csak RJ45 van rajta, az az utóbbiaknak kicsit ciki (olcsóbb az optikai modul, mint a réz...).
-
-
törölt tag
A spec. alapján az RJ45 egy LAN/WAN port, a másik pedig egy SFP+, ami otthonra kicsit mehh.
-
.mf
veterán
"egy néhány extra végtaggal megtoldott tachikoma robotra emlékeztet a Ghost in the Shellből"
Akit még potrohától is megszabadítottak :'(
Busterftw: "Ez elvarhato, egy nem hetkoznapi usernek szant routertol."
Szintis Laci, Szintis Laci,
Te sem vagy hétköznapi
---Tök jó, hogy van - cinizmustól mentesen mondom. Én ugyan soha nem vennék ilyet, nekem az n-es wifi és a gigabit is bőven elég - ld. nálam még egy régi Tp 3600-as teljesít kb 10 éve szolgálatot; de ha az meghalna, jó, hogyha az új fícsörök a közép- és alsó kategóriákba is lecsorognak, és már olyat tudnék venni utódjának, ami értékelhető előrelépés (szemben az évtizedes egyhelyben toporgással, amit a gyártók műveltek: lassú proci, kevés RAM, csak 4 downlink port és az se mindig Gb, USB2 portok csigalassú valós sebességgel, stb).
-
Ennyi pénzért ki fogja megvenni, ráadásul 10gigabites háló kártya a pécébe egy kisebb fajta vagyon.
Egész pontosan per pillanat [32 ezer forint] . Használtan olyan 12-13 ezer forinttól már Mellanox ConnectX-3-as kártyákat kapsz. Nem gombokért dobják utánad, de azért a kisebbfajta vagyontól messze van...
Van de minek.
Mondjuk ott kezdődik, hogy ha van akár csak egy fájlt szeretnél mozgatni két gép között, akkor élből a gigabites háló maximuma olyan 110-120MB/s. Amit már 10 éve is megugrottak a HDD-k. A SATA SSD-k esetén legalább 5GBit/s sávszélesség kell, hogy ne a hálózat legyen a szűk keresztmetszet.
-
-
-
Ez egy kicsit érthetetlen termék számomra. Ennyi pénzért ki fogja megvenni, ráadásul 10gigabites háló kártya a pécébe egy kisebb fajta vagyon. Ez olyan egy kicsit mint a 8K tévé. Van de minek.
-
Piftuka
veterán
Meg is van, hogy a dizájnerek honnan merítettek ötletet az eszköz megvalósításához:
-
Semplar
őstag
A nyolcvantonnás, Wi-Fi 6-os (IEEE 802.11ax) újdonság.
Jól néz ki!
-
fecke78
senior tag
Nem hétköznapi usernek való árazással
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az utolsókat rúgó pókra hajazó termék papíron igencsak impresszívnek tűnik.
- Samsung odyssey G3 180 hz monitor
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS
- Amazon KIndle 10.gen 8gb (háttérvilágítás, Wifi, Bluetooth), reklám mentes, regisztrálható
- Új Asus Zenbook Duo 2x14" WQHD OLED 120Hz Touch Ultra9 185H 16mag 32GB 1TB Intel Arc Win11 Garancia
- Oppo find x7 ultra 512/16+12 új állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest