Nem volt lag.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Mostanában Choup skint használok, felbontást nem szoktam piszkálni.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
2010 es WM 6.5 HTC ben már CP s kijelzö lesz akkor is ha csak 3.2 colos a kijelző...
[ Szerkesztve ]
Note 2 ?
Sziasztok!
Én is fenem nagyon a fogam egy HD2-re. Viszont ezt most olvastam:
"A szuper képességek mellett azonban van egy óriási hiba is. Normál esetben a kapacitív kijelző áldás, viszont az alkalmazások és játékok használata során komolyan megkeserítheti a felhasználók életét. Mivel a Windows Mobile rezisztív kijelzős platform volt eddig, ezért szinte minden fejlesztő erre optimalizálta programját. Ráadásul a WVGA felbontás miatt sok szoftvernél a gombok kisebbek lesznek, ami tovább rontja a helyzetet. A kapacitív érintőkijelző kényelmes de pontatlan, s még arra sincs lehetőség, hogy körömmel pöcköljünk meg egy menüpontot. A teszt során kipróbált régebbi programok és játékok legalább 70 százalékánál kínkeserves volt a navigálás. Idővel ez javul majd, viszont nehéz elfogadni, hogy ezzel nagyon sok alkalmazást elveszít egy HD2-tulaj."
Ez mennyire igaz, vagy mennyire gáz?
Iphone 4

Gondwana
(senior tag)
A kapacitív érintőkijelző kényelmes de pontatlan
Ezt saját tapasztalatból inkább úgy fogalmaznám át, hogy ha nem ismerem a saját ujjaim hegyének a görbületét, akkor pl a ferdén a képernyő felé közelítő hüvelykujjam nem mindig ott ér először hozzá, ahol megnyomva a nyomáspont közepe lesz. Apró checkboxokhoz HD2 bal kézben, jobb kisujjamat meg stylus helyett éppencsakhozzáérősen használom - ha nincs pinch-to-zoom (ami sok helyen segít ilyen esetekben).
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

Pistivi
(lelkes újonc)
Szia
Nekem ez az első WM-es telefonom, ráadásul ez az első érintőképernyős is.
Lehet én vagyok még láma, de nekem most van feltelepítve 22 program, ennek a fele játék,
ami még ceruzás kütyükre lett írva, nem pedig HD2-re, és nekem semmi, de semmi probléma nincs a kezelésükkel. Pedig némelyik ikon amire rá kell bökni kb. 4x4 mm , ami elég kicsi.
Az érzékenységcsökkentő patch nem nagyon találkoztam parás alkalmazással.
Break Driven Development

gergotakacs
(újonc)
Milyen jatekokat hasznalsz? en nem talatam sehol normalisat...

Pistivi
(lelkes újonc)
Kinek mi a normális??
De én szeretem az autós, lövöldözős, stratégiai, ügyességi, kicsit gondolkodtató játékokat.
Szívesen bedobnék ide egy linket, de nem lehet..... 
De azért küldök egy Pü-t 

Pistivi
(lelkes újonc)
Jaj igen nekem még bejön a Solitare és a BubbleBreaker -is ami a Windows könyvtárban van.
Köszönöm a válaszokat, meggyőzőek.
Iphone 4

elemke
(kvázi-tag)
szeritem akárki akármit mond, ez az egyik legszebb leg praktikusabb készülék a piacon.
szívből remélem,hogy 1 ilyennel fogok a zsebemben szaladgálni.
nem nagyon vágytam így telóra a 3650-es óta. 

gergotakacs
(újonc)
Hogy lehet azt beallitani hogy tobb soros legyen a calendar a htc sense-en? mert igy nekem a nevnapokat mutatja, aztan ennyi, mas nem is fer ki ra....

csutkaa
(senior tag)
kövezzetek meg
.... HD2-re lehet magyarosítást rakni??

[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2
A kamerafix működik! 
Már csak az kéne, hogy ne pusztuljon meg óránként Unable to initialize device hibaüzenettel a kameraalkalmazás... Persze ez csak akkor jön ki, ha az egyszer elindult kameráról elváltok, és vissza. A reboot megjavítja legalább.
A bluetooth is szokott ilyet tolni.
Break Driven Development
Magyarosítást?
Hímzett subát és lakkos csizmát rá lehet rakni... 
(#565) Karma
Bő 5 hét alatt én még nem találkoztam ilyen hibaüzenettel. Igaz, ha nem a legelső, és nem is a friss ROM-on vagy, akkor könnyen lehet, hogy az a különbség, és nem valami progi kavar be. 
[ Szerkesztve ]

Quasi_modo
(PH! addikt)
A kollégám tett rá magyarítást, de az nem hivatalos.
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD

csutkaa
(senior tag)
köszi!
hivatalos mikor lesz van valami hír róla? 
erdoke azokat nem akarom rá rakni
magyarosítást sem ha lassabb lesz tőle csak infózok

[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2
Hmm. Megvolt az első magától újraindulásom ma. Most ebben a pillanatban elszállt a lock képernyő (sikerült is magától tárcsáznia)... Azt hiszem rebootolok megint, ma már vagy a 6. alkalommal. Meg néha-néha eléggé belassul.
[ Szerkesztve ]
Break Driven Development
Még mindig a középső ROM-on vagy?
Én a WM lockot kikapcsoltam, és az S2U2 legújabb, 2.20-as változatát használom. Érdemes ismerkedni a beállításaival. 
Melyik volt a középső? Csakmert nálam 1.48-as WWE ROM van.
A beállításosdi kevéssé érdekel. Nekem a gyári is bőven jó lenne, ha menne 
Persze bár mindig rohanok, semmire sincs időm, mindennel és mindenhonnan kések, és azt mondom, hogy nincs időm/kedvem sokáig tákolgatni, azért mégiscsak megcsinálom... Szóval megnézem a cuccot 
[ Szerkesztve ]
Break Driven Development
Az 1.48-as már a legfrissebb, de nálam is az van egy hete. Ma rövid ideig gyári Lock + S2U2 + PhonEx együtt futott, mégis be tudtam úgy lőni, hogy ne veszekedjenek. 
Nekem ezek közül csak a gyári lock van fenn
. Egy pár XDA-s tweak van még telepítve (3D driverek, érzékenységcsökkentés, %-os akku, power management, LED aktiválás), a Palringo, Total Commander, meg a Zooomer. Kézzel matattam elég sokat a registryben még ezen kívül, de csak a dokumentált dolgokat (n-es wifi, cache, location service).
Szóval nem igazán látok magyarázatot arra, hogy szaggasson szerencsétlen telefon... Ennek ellenére megy neki.
[ Szerkesztve ]
Break Driven Development
Nincs valami mód arra, hogy a HTC Albums a Picasára is tudjon feltölteni? Androidon ez pofonegyszerű volt (mármint azontúl, hogy gyárilag támogatta), hiszen szabadon bővíthető volt a Share is.
Közben azt nézem, hogy egy új rádió ROM-ot tartalmazó, 1.61-es szoftver is felbukkant az XDA-n. Egyeseknek javította a hálózatról le-leszakadozást, amit én is tapasztaltam már párszor (jó élmény).
Tényleg, nálatok is csak akkor megy a Wifi router, ha 3G hálózat van?
[ Szerkesztve ]
Break Driven Development

Gondwana
(senior tag)
Van-e valakinek valami ötlete, hogy tudnám megbűvölni Operában a google.com-ot, hogy ne azon a retves cirilbetűs szerb nyelven nyíljon meg folyton? (ha bejelentkezek gmailbe pl, addig angol marad, amíg ki nem lépek az operából, következő indulástól megint ciril/szerb)
Ez egyúttal azt is jelentené, hogy ha pl. Franciaországban járok, teszek egy francia SIMet a telefonba, a google francia lesz? It's not a bug, it is a feature...
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

gergotakacs
(újonc)
Valakinek van otlete hogya today screen-en tobbsoros legyen az appointment? mert igy eleg gaz hogy egyszerre csak egyet latok.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=551489 Itt talaltam egy progit, de ennyi valtoztatasert nem tennek fel egy 2Mb-os programot, aminek nem is hasznalnam ki a 90%-at...
Reg key vagy valami hasonlo otlet?
Elég csak ezt felraknod és ez nincsen 2MB és sok hasznos dolog van benne a Sense-hez. Ennél betudod állítani, hogy 2 soros legyen a naptár kijelzésed.

gergotakacs
(újonc)
Kiprobaltam, tele van felesleges opciokkal, amiket soha nem hasznalnek, pl 4-5 fele idokijelzes. Egyet kivalasztok, aztan ugyis az marad evekig... Viszont a tobbsoros naptarkijelzes miatt lehet kenytelen leszek megbaratkozni vele.
Sajna miota fent van volt 2 fagyasom, lehet akad valamelyik masik progival, ha fagyni fog kell mas megoldast keresnem... 

gergotakacs
(újonc)
Egyebkent mikor installalod, latod mennyi helyet fog foglalni, es az tobb mint 2 Mb..

gergotakacs
(újonc)
Amugy ennel hogy allitom be hogy ne mutasson tomorrow-t (upcoming), csak aktualis appointment-et...?
Miért akarsz mindent személyre szabni? A Sense-et nem erre találták ki 
Break Driven Development
Viszont egyszerűen ki lehet kapcsolni, ha valakinek nem tetszik. Feltesz helyette egy Spb MS 3.5.2-t, egy Iconsoft PhonEx-et, egy jó naptár/szervező progit és egy FingerSuite-ot, aztán olyanra állítgatja/skineli, amilyenre akarja.

gergotakacs
(újonc)
Ertem, szal huzzak a csaba....
Csak vicceltem egyébként 

Break Driven Development

gergotakacs
(újonc)
HTC Home letezik HD2-re?
Hasznal valaki esetleg? Az sokmindent orvosolna...
[ Szerkesztve ]

Dj Neo
(tag)
Sziasztok!
Tervezem ennek a telefonnak a megvásárlását, és akinek van ilyen, attól kérdeznék pár dolgot, ami nagyon érdekel...
Tehát:
1, Az mp3 lejátszóban mondjuk egy normál mp3 szám, milyen hangosan szól? Azaz pontosan az érdekelne, ha mondjuk a metróban vagyok, vagy épp egy hangos buszon döcögök, akkor fel tudom-e jól hangosítani, h mondjuk ne halljam a külső zajokat, vagy hasonlóan "halk", mint pl egy (volt) Sony PSP-m, aminek a max hangerejét simán legyűrte az utca zaja... !?
2, DivX/Xvid filmek akkor most mennek, vagy nem mennek rajta? (valahol azt írják, h megy rajta, valahol meg, h nem!)
3, Az időjárás progi/widget az net nélkül is megy rajta? (lehet hülye kérdés
!) Mivel, h a gps, azt tudom, h alapból van rajta vevő, és sim-kártya nélkül is használható...
4, Ha esetleg megjelenik a közeljövőben a Win Mobile 7, akkor lehet-e majd frissíteni rá, vagy ez csak 6.5-el megy?
5, A dupla flash vaku tényleg olyan gagyi, vagy azért lehet vele mondjuk sötétben, 1-2 méter távolságban fényképeket készíteni?
6, SE K800-hoz képest mondjuk milyen a kamerája? Van olyan "jó"?
7, Mint a cikkben is leírták, tényleg olyen rossz vele "gépelni" , sms-t írni?
8, A mobilhálózatokat hogy veszi? Jó térereje van, jónak mondható mondjuk egy telefonhoz képest?
9, A World/Excel/Powerpoint és pdf fájlokat jól kezeli?
Egyelőre ennyi kérdés fogalmazódott meg bennem, válaszaitokat előre is köszönöm! 
1, Az mp3 lejátszóban mondjuk egy normál mp3 szám, milyen hangosan szól? Azaz pontosan az érdekelne, ha mondjuk a metróban vagyok, vagy épp egy hangos buszon döcögök, akkor fel tudom-e jól hangosítani, h mondjuk ne halljam a külső zajokat, vagy hasonlóan "halk", mint pl egy (volt) Sony PSP-m, aminek a max hangerejét simán legyűrte az utca zaja... !?
Fülhallgató kérdése. Egyébként is célszerű a hangerő helyett az izolációt fokozni.
Remélem egyébként nem hangszórón akarod hallgatni...
2, DivX/Xvid filmek akkor most mennek, vagy nem mennek rajta? (valahol azt írják, h megy rajta, valahol meg, h nem!)
Ezt most elpasszolom.
3, Az időjárás progi/widget az net nélkül is megy rajta? (lehet hülye kérdés !) Mivel, h a gps, azt tudom, h alapból van rajta vevő, és sim-kártya nélkül is használható...
Hülye kérdés. Természetesen kell a net az időjárásinfók letöltéséhez.
4, Ha esetleg megjelenik a közeljövőben a Win Mobile 7, akkor lehet-e majd frissíteni rá, vagy ez csak 6.5-el megy?
Ezt még senki se tudja.
5, A dupla flash vaku tényleg olyan gagyi, vagy azért lehet vele mondjuk sötétben, 1-2 méter távolságban fényképeket készíteni?
Szerintem elég korrekt, embert nem szabad vakuzni vele, mert kiégeti a szemét.
6, SE K800-hoz képest mondjuk milyen a kamerája? Van olyan "jó"?
Passz. A hotfix óta egész viselhető képet készít közelről.
7, Mint a cikkben is leírták, tényleg olyen rossz vele "gépelni" , sms-t írni?
Az érzékenységcsökkentő patch megjavítja.
8, A mobilhálózatokat hogy veszi? Jó térereje van, jónak mondható mondjuk egy telefonhoz képest?
Elmegy. Bár néha egy-egy pillanatra ledobja nekem, de utána hamar visszaáll.
9, A World/Excel/Powerpoint és pdf fájlokat jól kezeli?
Igen.
Break Driven Development

WiZARD
(őstag)
coreplayerrel simán megy xvid/divx
**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

Pistivi
(lelkes újonc)
Szia
2. Tcpmp eddig minben divx-et jól lejátszott, és viszi az AC3-as divx-eket is.
8. Én N95 8Gb- röl váltottam és most, hogy frissítettem a romot jobb lett a térerőm mint a Nokián volt. Nekem nem dobálja el a vonalat.
x. Ezt is a HD2n gépelem.
[ Szerkesztve ]

Avicularia
(őstag)
hát ezt jól leamortizálta 

babosmiki
(senior tag)
Hát igen!
Ez a hátránya az üveg kijelzőnek!
Még hogy nem karcolódik! ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Galaxy Note, Galaxy Tab 10.1, SE LiveView, DELL n5010 "
Nem karcolódott, hanem tört. Pont úgy viselkedik, mint más, edzett üveges kapacitív kijelzős készülékek (iPhone, LG Arena, stb).

LEFTHORSE1
(őstag)
Ekkora méretben már tényleg hátrány
Van olyan aki azt hiszi, hogy az ő saját látásának, gondolkodásának a korlátai, egyben a világmindenség korlátai is

babosmiki
(senior tag)
Csak kicsit gúnyolódtam! 
"Galaxy Note, Galaxy Tab 10.1, SE LiveView, DELL n5010 "

Gareth
(újonc)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e rá esély - és ha van, akkor mikor - , hogy a hazai T-Mobile kínálatában megjelenik a HD2?
2010 első negyedév.

Gareth
(újonc)
És ha esetleg addig nem bírnám ki,
akkor függetlenül hol mehetek biztosra (hogy teljesen tiszta, gyártói garancia stb.); gyorsbolt vagy xxlgsm? Ugyanis ez utóbbi kicsit kedvezőbb;
viszont ha kockázatosabb is, akkor tuti nem kockáztatnék... Volt már rossz tapasztalatom gsm bolttal... 
Itthon jelenleg mindegyik fehér importos, ahol lényegesen olcsóbb, ott trükköznek az áfával.
Nem egészen egyértelmű a mondatodból, de az ÁFA-trükkös (különbözeti adózott) telefonokkal sincs semmi legalitási gond. Ugye? Legalábbis én így értelmeztem eddig.
Gareth: Küldtem egy privát üzenetet, majd nézd meg.
Break Driven Development