Hirdetés

2012. február 10., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  eBay tapasztalatok

(#1) gregorik

gregorik
(senior tag)

legyen ez végre egy normális ebay-topik, ami minden felmerülő kérdésre választ ad. én viszonylag kezdő vagyok, biddeltem eddig kb. 20 játékra (csak 3-at küldtek el végül..) és 20 zenei CD-re. lenne nekem is kérdésem a PH! esetleges ős-ebayeseihez:
hogyan lehet kiszűrni a kamukat, a kalóz árukat? milyen ésszerű megoldások vannak Paypal helyett? hogy lehet vérveszteség nélkül visszaállíttatni felfüggesztett ID-t? vélemények konkrét angol, német PowerSellerekről?

--------------------------

A vámkezelés szabályai.
Csomag nyomonkövetése.

Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure jelentése:
A csomag átjött a vámon pár napon belül kézbesíti a posta.

Ha vámköteles árut kapsz akkor arról értesít a vámhatóság, hogy mi a teendőd.

[ Módosította: yetike ]

(#2) gregorik

gregorik
(senior tag)

ha tud valaki olyan hw/sw/cd sellert, aki ár/teljesítményben nagyon ott van, azt is megoszthatná.

(#3) gregorik

gregorik
(senior tag)

hdani99: a rendelendő mezzel kapcsolatban annyit kéne tisztázni, hogy rád is 7.50 GBP-s postakg. lenne-e érvényes? továbbá sztem 'registered concealed cash' lenne a legjobb megoldás a fizetésre ezesetben, magyarul ajánlott levélben jól álcázott készpénz feladása.

(#4) gregorik

gregorik
(senior tag)

én eddig csakis feladott készpénzzel fizettem (még Angliába is), mert még a Mo-n legbejáratottabb banki átutalási forma is (Western Union) nagyon megdobja a költségeket; hülyeség. a készpénz (font/euro) eddig mindig megérkezett az eladónak napokon belül.

(#5) gregorik válasza gregorik (#4) üzenetére

gregorik
(senior tag)

ezzel a módszerrel a hazai bolti ár töredékéért tudsz használt szoftvert vagy zenei CD-t venni.

egy példa: 'Oh Yeah -- the best of Aerosmith' dupla CD-n; boltban kb. 7500HUF, német ebayestől rendelve kb. 2500HUF mindennel együtt.

(#6) pweisz

pweisz
(senior tag)

Gregorik te magaddal beszélgetsz, vagy nálam van valami hiba foumban?

(#7) hdani99 válasza gregorik (#3) üzenetére

hdani99
(újonc)

Tehát ajánlott levélben adjak fel kézpénzt? Hogyan ''álcázod''?
És ez a módszer neked eddig bevált? És a csomagra amit küld nem kell vmit ráirni. A vám miatt?

Waterpolo no pin-pong!

(#8) gregorik válasza pweisz (#6) üzenetére

gregorik
(senior tag)

magammal.

(#9) gregorik válasza hdani99 (#7) üzenetére

gregorik
(senior tag)

úgy álcázom eccerűen, hogy beteszek még 1-2 félbehajtott írólapot (a súlyra azért vigyázok). eddig bevált, és úgy tűnik, kint is sokan ezt preferálják a banki összegek miatt. nincs többé vám, EU-tagok vagyunk.

(#10) Dilikutya

Dilikutya
(PH! kedvence)

Van már E-bay topik: Bővebben: link

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11) gregorik válasza Dilikutya (#10) üzenetére

gregorik
(senior tag)

meg van rakás másik (a sajátjaimat bezárattam); olvasd el az első hsz-t, ott a lényeg.

(#12) gregorik válasza hdani99 (#7) üzenetére

gregorik
(senior tag)

legfontosabb, hogy az ebayen legyél a licit utolsó perceiben; mindenki olyankor taktikázik, mert azt hiszik, hogy más nem. sajnos ilyenkor gyakran az egekbe szökken a cucc ára, gyakran ki is szállok.
sok eladónak több nickje van és ilyenkor ők is beszállnak a saját licitjükbe..:(
mindezek miatt csak olyan cuccokra érdemes ebayen licitálni, amik sokkal drágábbak lennének itthon.

egy példa: Aerosmith Greatest Hits 2CD-n hazai boltban kb.7500HUF, most meg talán meglesz 2500HUF-ért egy német(?) arctól.

(#13) hdani99

hdani99
(újonc)

és abban tudnál segíteni hogy hogyan kérdezzem meg angolul hogy lehet e azzal a rejtett készpénzes fizetési moddal fiizetni?
Ja és irtál valamit még a levélben hogy tudja hogy ki vagy és melyik termékért küldted a pénzt?

Waterpolo no pin-pong!

(#14) gregorik válasza hdani99 (#13) üzenetére

gregorik
(senior tag)

a borítékban elég egy cetli, rajta a termék nevével és a végleges árral. én így csináltam.
ha nem megy az angol/német, inkább ne ebay-ezz -- komolyan; úgy vernek át, ahogy akarnak. az eladó amúgy általában jelzi a leírásban, ha lehet cash-sel fizetni. még jobb, ha COD (cash on delivery), vagyis utánvét is lehetséges.

(#15) gregorik válasza gregorik (#12) üzenetére

gregorik
(senior tag)

most járt le két számomra fontos CD licitje, azt hittem, tülekedés lesz az utolsó 10 percben, erre semmi; ilyen is van.
azt is meg lehet csinálni, hogy ha egy eladó nem is írja, hogy elfogad készpénzt, attól még licitálsz, és amikor nyersz, késztények elé állítod =-)

(#16) hdani99

hdani99
(újonc)

Most irt vissza az egyik eladó és azt irta hogy elfogad rejtett kp-s fizetést is és leirta hogy mennyi lesz a postaköltség. (6.50GBP) A postaköltséget akkor kell fizetnem amikor megjött a termék igaz. Azt nem kell az eladónak feladnom az értékkel ?! És ha nem eprópábol jön a termék akkor kell vámot fizetni 0vagy akkor sem?

Waterpolo no pin-pong!

(#17) gregorik válasza hdani99 (#16) üzenetére

gregorik
(senior tag)

mindent fel kell adni, postaköltséget is; ha meg Európán kívülről jön a csomag, akkor tényleg vámköteles.

(#18) hdani99 válasza gregorik (#17) üzenetére

hdani99
(újonc)

és azt nem tudod hogy kb mennyi a vám?

Waterpolo no pin-pong!

(#19) hdani99

hdani99
(újonc)

azt hallottam hogy ha ráirják hogy ajándék akkor vámmentes

Waterpolo no pin-pong!

(#20) gregorik válasza hdani99 (#19) üzenetére

gregorik
(senior tag)

szerinted ha a másik topkiba írsz, ott majd több választ kapsz? :F
nagyon sok a vám, nagy hülyeség tengerentúlról rendelni.

(#21) hdani99 válasza gregorik (#20) üzenetére

hdani99
(újonc)

kb mennyi?

Waterpolo no pin-pong!

(#22) gregorik válasza hdani99 (#21) üzenetére

gregorik
(senior tag)

kb. 20-40 százalék, attól függ, honnan jön.

(#23) gregorik

gregorik
(senior tag)

tudja vki, pontosan mennyit vesz le egy bank külföldre való átutalás esetén?

(#24) BLiNk3r válasza gregorik (#23) üzenetére

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

OTP-nél alap 3k, ez tovább növekszik annak függvényében, hogy hány bankon keresztül történik az átutalás. Egyes esetekben nagyon meg tudja dobni, szóval ez sem a legkifizetődőbb módja a fizetésnek.

(#25) gregorik válasza BLiNk3r (#24) üzenetére

gregorik
(senior tag)

de akkor miért ez a legnépszerűbb módja a fizunak ebayen?.. veszek egy árva cd-t 3k-ért (postakg-gel) és a tag már küldi is a bankszámlaszámát.. így már pont annyi lenne, mint Pesten újonnan. mégiscsak marad az alufóliába csomagolt cash? :U

(#26) BLiNk3r válasza gregorik (#25) üzenetére

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy adott országon belül jól működhet, ott ugye minimális az átutalás költsége. De ez a Magyarországról Németországba (és persze más országokba) átutalással dolog sajnos túl drága, ahogy a Western Union is.
Kár, hogy itt paypal sincs, az pl. sokmindent megkönnyítene.
Ha nagyon átutalással akarod, akkor meg az a legegyszerűbb, hogy megkéred egy kint dolgozó ismerősödet, hogy utalja át ő a pénzt, te meg átutalod az ő itteni bankszámlájára. Persze csak ha van ilyen ismerős...

(#27) gregorik válasza BLiNk3r (#26) üzenetére

gregorik
(senior tag)

igazad van, thx az infót; Németo-ban még csak-csak lehet ismerős, de most ilyen ukrán meg francia tagokkal menne az üzlet. és az a durva, hogy nem létezik 2 eurós bankjegy, csak érme; muszáj nekik érméket postáznom.. :C

(#28) gregorik

gregorik
(senior tag)

jár vki mostanában Németo-ban, aki segítene? lenne egy rakás ebayes átutalásom..
mondjuk eredeti játék/zenei cd-vel díjaznám. :D

(#29) gregorik

gregorik
(senior tag)

deutsche freundschaft?..

(#30) PEPE85

PEPE85
(senior tag)

Nem olvastam végig a topic-ot, sorry. Én rendszeresen rendelek Ebay-ről Amerikából. Az a legjobb, ha olyan embertől veszel, akiről már mondtak legalább 10-15 jó dolgot. Paypal, bidpay felejtős, legalább annyira mint a Cashiers Check és Money Order. Kishazánkban azt sem tudják mik ezek. Maradt a Western Union ami akármekorra összegről is legyen szó 2000Ft fölött van valamivel. Nem olcsó, de ennél jobb nem igazán van. Másik lehetőség, ha az eladó elfogad borítékban küldött USD-t. Akkor EMS-el kell küldeni és akkor tuti nem veszik el.

Mielőtt valaki megkérdezni miket szoktam rendelni azt nem szeretném leírni. Lényeg, hogy olyan dolgokat, amiket nem lehet itthon kapni.

Watch HD movies!

(#31) gregorik válasza PEPE85 (#30) üzenetére

gregorik
(senior tag)

EMS-sel mennyi a postaköltség?

(#32) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

UP!

Raw Dark Pure

(#33) Darth_Revan

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Ritka LAMER kezdő vok az E-bay-ezők között,és lenne 1 egyszerű kérdésem: Biztonságos regisztrálni? Azért kérdezem,emrt ha nem veszek semmitse,nem akarom,hgoy küldjenek xy idő után xy összeg befizetéséről szóló csekket. Azért érdekel most ez az E-bay,mert találtam rajta 1 eladó játékot,amit már hetek óta vadászok és Angliában van,bontatlanul,jelenelg 1800Ft-on áll a licit és kb 500Ft-ból elküldi Légi Postán,és nem csak Paypal-t fogad el,stb,szóval zsír üzlet

:D

(#34) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

UP!
Abszólút kezdő vagyok az ebayhez segítsetek,please!!

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#35) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

UP!

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#36) kraftxld válasza Overlocker (#34) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mit, hol akarsz venni? EUból vagy tengerentúlról? Angolul tudsz?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#37) Overlocker válasza kraftxld (#36) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ebay.at-ről azaz ausztriából! Némethez egy szót se értek.
Telefont szeretnék venni!

(#38) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

UP

(#39) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

UP!

(#40) kraftxld válasza Overlocker (#37) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én se értek egy szót se németül, de angolul eddig tudott mindenki akivel üzleteltem

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#41) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Átalában utalással fizetek, ennek az ára kb 2500 ft, a postaköltség változó. De eddig korrekt volt mindenki.Igaz, egy vinyóm már meghalt szállítás közben :(

(#42) Overlocker válasza kraftxld (#41) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végülis is magánszemélyektől lehet vásárolni ugye,az ebayen keresztül?

(#43) Blackmate válasza Overlocker (#42) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Nem, nagyon sok cég is hirdeti magát az ebayen.

(#44) Overlocker válasza Blackmate (#43) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

aha.És akkor az eladóval vagy az ebayyel kell rendezni,hogyésmint?

(#45) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha vmi az értékénél gyanúsan olcsóbb azok kamuk?

(#46) kraftxld válasza Overlocker (#44) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az eladóval kell rendezni a pénzt.

(#47) kraftxld válasza Overlocker (#45) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem kamu, csak alacsony kikiáltási árat adnak meg, remlélve hogy jól felverik majd az árat.

(#48) Thulcandra válasza PEPE85 (#30) üzenetére

Thulcandra
(őstag)

Vám hogy intéződik? Haver multkor rendelt egy DVD gyüjteményt amcsiktól, jött neki a papír hogy pesten veheti át a csomagot pár ezer forint vám kifizetése után...

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#49) kraftxld válasza Thulcandra (#48) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak a tengerentúlról érkezett csomagokat kell elvámoltatni. Ha rá tudod beszélni az eladót, hogy ajándékként (magánszemély) vagy termékmintaként (cég) küldje, akkor elvileg vámmentes.

(#50) Boolash

Boolash
(fanatikus tag)

Tehát ha mindent jól értek akkor:
1. regisztrálom magam--(ehhez kell pl bankkártya??vagy ilyesmi)
2.kikeresem cuccot amit akarok
3.írok egy mailt az eladónak, hogy mi ez, meg hogy mennyit adok érte...de akkor minek a licit?? Vagy hogy is van ez???
4.az eladós elküldi nekem póstán amiért és póstaköltséget fizetek a súlytól föggően (ha az áru nem tengerentúli)

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  eBay tapasztalatok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.