Hirdetés

Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz Peethy #29875 üzenetére

    ja, szoktam ugyelni a sweetspotokra, de ha raakasztom a raynoxot akkor mar ezt el lehet felejteni, annyira szuk a dof tartomany hogy rekeszelni kell legtobbszor f22-re :(

    PRO-peller: lr4 zajszurese nagysagrendekkel jobb lett, mint ami lr3-ban volt. aztan most probaltam egy plugint, es ez meg megint sokkal jobb mind zajszuresben mind elesitesben mint lr.

    j.bravo: hat igen, kis bridge/compact igen koltseghatekony megoldas lenne macrozni, dof meg az ara miatt. de en nem vagyok hajlando ezzel szivni amugy, ujabb bridget meg nyilvan nem fogok venni, akkor mar inkabb vennek egy tamron 90 2.8-at. fotozzon evf-ben manual fokusszal akinek ez jolesik :DDD af sebessegrol ne is beszeljunk, bar szerencsere azt nem hasznalom rajta most. legfobb problema meg is az, hogy raw-ot 5secenkent tud loni...hasznalhatatlan. lovok egy kepet, valahogy megtalalom a fokuszsikot, lonek megegyet de nem lehet, 5 sec piheno. persze a legy nem var meg. aztan mire ujra lohetek mar sokszor elmozdul. zajrol ne is beszeljunk. tegnap veletlen iso200-on hagytam, azt hittem iso 100 csak kiterjesztett mint dslr-nel..hat nem. sirnatok meglatnatok milyen zajos mar 200-on is... :DDD
    mondjuk egy olyan kep meg erdekelne j.bravo, hogy f22 mellett 200mm-en valahogy szemleltetni, hogy mekkora a dof tartomany. tehat akar meg egy penzes kep johetne, csak ne legyen a penz merolegesen ugye az obi sikjaval.

    Karima: hat valtozik obinkent, keress ra az obijaidra. de amugy en mar eleg sok obi tesztet neztem, es az ilyen f3.5-5.6 koruli obiknak mind f6-f9 kornyeken volt a sweetspotjuk. 50 1.8d-nek meg pl 4-6 kornyeken ha jol emlexem.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Aktív témák