Hirdetés

Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    Sziasztok,

    csúnya Canon-os vagyok, kinőttem. Úgy megkutyulta a levest a két gyártó, hogy csak kapkodom a fejem.. és komolyan gondolkodom az új, ősszel (?) érkező D600-on.. ha a pletyó fele igaz, AÚÚÚÚ :D katt .

    Kérdésem Hozzátok két dolog.. jobban ismeritek a Nikont:
    - vajon hozza-e 24MP fullframe-en kb. azt a magas ISO és alacsony zajszintet, mint az 5Dm3 ?
    - vajon ebben is az a fajta nagyon jó dinamikájú szenzor kerül, mint a D800-ba ? (Legalábbis kevesebb MP-vel). Gondolok itt arra, hogy ISO100-on pl. beborult részt felhúzva a Nikon képeken előjönnek a részletek, elég zajmentesen, míg Canon-nál sokkal zajosabban. (Ez ISO100).

    Mert igazából szeretnék a "prosumer" ligába váltani és a Nikon vázak nagyon-nagyon vonzanak, sokkal ötletesebbek sztem, mint a Canon-é.. obipark kb. hasonló pár kivételtől eltekintve ahogy néztem, lehetne persze szőrszálhasogatni, de alapvetően mindkét szendszerrel lehet brutál szép képeket csinálni..

    Két dologra van szükségem, ami miatt képes vagyok várni még. Az egyik a régóta áhított alacsony zaj magas iso-n, tehát akár 6400-on is egy teljesen használható képet kapni (pl. esti tábortűz, szalonnasütés, vaku nélkül ugyebár máshogy néz ki).. a másik a szenzor dinamikája, hogy RAW-ból amikor korrigálok, ne legyen gondom a "húzott" részek zajával. 5Dm3 első követelményt teljesíti, másodikat nem. D800 MP túl sok és zajban az 5Dm3 cipóra veri nagy ISO-n, sajna.. így az nem vonz különösebben.

    De egy D600 ? Oh my god :)

    Obiparkot nem tudom még, de ha végig 2.8-hoz ragaszkodom, akkor 24-70 2.8 VC (Tamron új modellje) + 70-200 2.8 VR II, mindezt egyben azonnal, a vázzal.

    Ha nem ragaszkodom 2.8-hoz, akkor Nikkor 24-105120 f4 + Sigma 120-300 2.8 OS.

    Minden konstruktív hsz-t megköszönnék.

Aktív témák