Esetleg valami más típus? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók » Milyen winchestert vegyek? (olvasd el az első hozzászólást, mielőtt írsz!) (kiemelt téma)Hozzászólások

Tanya-
(fanatikus tag)

Yso
(tag)
Hát lehet, hogy nincsenek egyenes arányban, de sajnos én tavaly nyáron egy haverommal, építész irodában, hőség utáni napokon rendre cseréltem gépekben winyókat. Egyszerűen nem bírták azt a 2-3 napot, amikor árnyékban is 40 fok volt odakinnt, irodában pedig 8-10 gép mellett bennt alapból 50fok.
Elvileg a winyók élettartalmát 50 fok feletti működés erősen csökkenti, túlmelegedés elleni védelmük meg nincs. 
[ Szerkesztve ]
"Life is Learning, Learning is Sharing, Sharing is Life"

nygma
(PH! kedvence)
Szvsz jó választás...

rollins
(őstag)
Hol lehet kapni 1 tányéros WD-t? 320GB-osból csak a 00B3A0 jelzésű az.
[ Szerkesztve ]

Tanya-
(fanatikus tag)
Jó, jó de melyik? 

nygma
(PH! kedvence)
WD...

Tanya-
(fanatikus tag)
kösz 

SpeedR
(őstag)
Na abba az irodába se megyek dolgozni, ha ott néha 50 fok van.
Nem értem, hogy akkor a többi vinyó miért csak 23-28 fokra melegedett fel. Abban egyetértünk, hogy ha tartósan 50 fok fölé mennek akkor erősen ajánlott hűteni őket valahogy. Nekem szerencsére se az 5000AAKS és se a T7250 nem szokott 42-43 fok fölé menni.

Yso
(tag)
Én is eljöttem onnét.
Az említett winyók pedig nem az irodában vannak. Itthon nálam. Csak az egymás közötti különbség ugye ua. gépben ua. hűtéssel, 10 fok.
[ Szerkesztve ]

nygma
(PH! kedvence)
Nagyon meleg volt?.... 

.mf
(PH! addikt)
Sziasztok!
Látott már kishazánkban valaki 500-as WD GP winyókat normális áron?
Én eddig még csak egyetlen boltban láttam, de ott másfélszeres áron volt a hasonó méretűekhez képest. Egy vicc, hogy milyen lassan jut ez a winyó el ide...
Kösz:
.mf

Cyrin
(őstag)
Ja, én is 4 hónapot vártam a WD Mybook home winyóra.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

pyngi83
(újonc)
Sziasztok! 250 Gb vinyo kene es ketto kozul kene valasszak: Seagate ST3250410AS (250, 16, 1 tanyer) es WD 2500AAKS (ha jol tudom 2 tanyer). Elodjuk egy WD 1600 JS amellyel a seek hangon kivul minden ok, de azt nem birtam. Szoval tapasztalatbol kerdem, kinek mi a velemenye melyik mennyire daral? Koszi elore is
P4 531@3.3 Ghz, Asrock Conroe 1333-D667, 2x1Gb DDR II Dual Channel, Asus Triton 70 cooler, Palit Daytona Geforce 8600GT Sonic+, HDD WD 160 GB SATA II, DVD-RW Asus 1608P, Fortron 400-PNF táp

g@bo
(PH! kedvence)
1 terrásat láttam nagykerben, 45+fa. tehát itt is tapasztalható némi szorzó.

Füleske
(őstag)
1 terás itt a ph - n is kapható 43- ért áfával.
Mondjuk érdekes hogy külföldi boltok tele vannak 500 - as GP - vel 70 € - ért ide meg nem kerül... 
Sőt ha nagyon megnézem 40 - ért is rendelhető :
[1TB GP]
[ Szerkesztve ]
"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

nygma
(PH! kedvence)
Szvsz ennyiért ajándék...

TeeJay
(PH! kedvence)
az 1 tányéros 250-es Seagate nálam nem darált
szép puha halk seek hangja volt, alapjárati hangját meg nem hallottam mert hangosabb volt tőle egy Coolink X12- 1200-as venti
annyi hátránya van a vinyónak hogy a random access 15ms körüli sajnos
de ígyis nagyon gyors ám 
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

.mf
(PH! addikt)
1TB-s depo és árgép szerint is van 40k br, csak 500 és 750GB-osakat nem kapni (vagy ha igen, akkor abban az egy üzletben közel másfélszeres áron)
Most ezek direkt szivatnak minket?
Már vagy fél éve várok arra, hogy a melegedés/zaj miatt kikapcsolt mini-szerveremben ezt kicserélhessem, és újra elindíthassam

nygma
(PH! kedvence)
Nézz körül itt PH!-n... 

.mf
(PH! addikt)
Körbenéztem már párszor az aProhardver!en, de egyik boltban se láttam. Vagy a fórumtémákra és a hasonló panaszokra gondoltál? Vagy másra céloztál? Kicsit bővebben, légy szíves 

nygma
(PH! kedvence)
Vásárlásra gondoltam... 

Füleske
(őstag)
Engem is érdekelne ki árul 500 - as GP - t. 

tulk
(kvázi-tag)
Tudnátok valamilyen 1TB-os Winchestert ajánlani?
Nem kell gyors, csak adatok tárolására kell, de az 7/24-ben menne.
Lehetőleg minél kevesebb tányér legyen benne, a melegedés és a zaj valamint a meghibásodás miatt.
Ha van valakinek ilyen jellegű tapasztalata, kérem ossza meg velem is.
Köszönök, minden épitő jellegű hozzászólást.

.mf
(PH! addikt)
A "kicsit bővebben"-nel nem azt kértem, hogy 4-szavas választ faragd lejjebb 2 szóra
A trendet figyelembe véve, a következő egyszavas lesz?
(plusz a
szmájli)
Szóval homályosíts fel, sőt, úgy látom nem vagyok evvel a kérdéssel egyedül: hol kapható új, garanciás GP500-as a hasonló méretűekhez közeli áron? 
Szerk: Tulk, hasonló célra tervezek WD GP-t. 5400-on pörög, így sokkal halkabb, alacsonyabb a fogyasztása, kevésbé melegszik, stb. Ha jól tudom, 4×250-es tányér van benne.
[ Szerkesztve ]

Füleske
(őstag)
Feljebb írt WD GP 1TB ? 5400 fordulatos , tehát halk , nem meleg és kissé lassabb.

Füleske
(őstag)
Nekem elég lenne egy link is.. 

Yso
(tag)
Hát az biztos, hogy meleg volt nyáron. A főnök sok sörrel hűtötte magát. 

g@bo
(PH! kedvence)
500as wd 70 ojróért baromi jó.
nekem adattárnak bőven baró lenne, de az 1 terrás irreálisan sok.

L!NK->Q3
(senior tag)
Üdv!
320+300ast szeretném lecserélni egy 750esre de most osztott le 1 haver hogy nem érdemes venni 1 nagyot, mert több lemez van benne és a mozgolódásra hamar megadja magát, én meg sajna néha meglököm a gépet a helyhiány miatt
mit tudtok erről?
thx előre is
[ Szerkesztve ]
Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

joey7
(őstag)
Egy kicsit elbizonytalanodtam; SATA2 vinyót szeretnék venni, külső mobil rackben tárolnám,használnám. viszont a gépem PATA vinyókat fogad el,de gondoltam ez nem lehet gond,hiszen USB-n keresztül lenne a gépemre rákötve.egyik sz.boltban érdeklődtem,s közben az eladó figyelmeztetett,h nem fogja látni a gépem mert nem SATA-s.
én ezzel nem értek egyet, de azért betette a bogarat a fülembe. szóval tényleg nem vehetek SATA-s vinyót ,vagy félreinformált az eladó?

FefeeX
(PH! kedvence)
ez azért nem így van. van olyan 320as amiben 3 tányér van, meg van olyan 750es is. Nagyobb adatsűrűség - a 750es sokkal gyorsabb, halkabb, ha direktbe nem bikázod be a gépet szerintem nyugodtan vedd meg a 750est...
(Mondhatta volna hogy vegyél inkább SSD-t, mert azt rugdoshatod nyugodtan)
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

L!NK->Q3
(senior tag)
SSDre nem telik sajna 
ez a típus lenne a kiszemelt:
Samsung 750gb HD753LJ <-- jó fajta 750es?
honnan tom h mennyi tányéros?
Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

FefeeX
(PH! kedvence)
én személy szerint samsungot soha.
Amit ajánlanék az WD vagy Seagate.
WD-ből asszem van 2 tányéros 640GB-s, ha olyat tudnál szerezni, az sem lenne egy rossz vétel... 
Amúgy ha focizni is akarsz a géppel, mindenképpen SSD-re gyűjts 
[ Szerkesztve ]
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

L!NK->Q3
(senior tag)
thx a segítséget, megfontolom

rollins
(őstag)
Ha az alaplapodon nincs sata vezérlő, nem fog tudni kommunikálni vele. Gondolom egy picit különböznek a pata és a sata vezérlő parancsai.
[ Szerkesztve ]

gog
(őstag)
Az F1-es szériában 334GB-os tányérok vannak.
HD753LJ 320-ig 1, 640-ig 2, 1TB-ig 3tányéros.
Nekem csak Samsungok vannak, új darabom amin a rendszer is van, egy HD642JJ jó kis vinyó meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

Magnum PI
(tag)
Sziasztok
Tudna nekem mondani valaki egy megbizható helyet ahonnan rendelhetnék egy WD 6400 AAKS 640gb-os vinyót?
köszi

TeeJay
(PH! kedvence)
itt nézz szét
[link]
vagy pcx-ben neten megtudod rendelni és rendeléskor benyomod hogy személyes átvétel aztán 2nap múlva mehetsz érte
[link]
itt 3év garit adnak rá és nagyon korrektek 
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Magnum PI
(tag)
köszönöm! 

L!NK->Q3
(senior tag)
Samsung F1 750GB 32M cache SATA2
2*334=668gb a 750es?
vagy 3 lemezes és van 1 kisebb?
vagy hogy van ez??
[ Szerkesztve ]

joey7
(őstag)
az nincs rajta.ezek szerint nem fog menni,hiába lenne USB-n ?

rollins
(őstag)
Nem hinném hogy menne. 

Satan_Claus
(senior tag)
A 750-es Samsung F1 3db 250-es lemezből áll.
Védd az állatokat! Egyél embert.

Satan_Claus
(senior tag)
na, waze, mostanában mindig duplázok
[ Szerkesztve ]
Védd az állatokat! Egyél embert.

.mf
(PH! addikt)
Nálam egy usb-s külső házban egy SATA 3.0-s winyó van egy routerre kötve. A routerben tudtommal nincs chip pata vagy sata kezelésére, csak usb-re. Ha jól emlékszem, néztem már a régi gépemen is, ami egy csak pata-s Barton konfig volt, és látta.
Ennyi.

joey7
(őstag)
én is így gondolom,ezek szerint jó nyomon vagyok.viszont csak routeren keresztül igaz,vagy közvetlen rákötve is működik? 

nygma
(PH! kedvence)
Jók azok ám... 
Samsungból a legjobb HDD tudomásom szerint.. 

FefeeX
(PH! kedvence)
van már olyan hogy sata3? eddig csak sata 2-ről tudtam ami 3gbps...

.mf
(PH! addikt)
Úgy emlékszem kötöttem közvetlenül is a gépre a legelején (formázás, adatfeltöltés).
Holnap reggel vizsga és most nincs kedvem gépeket összerakni és a többieket vele zavarni, de ha holnap estig is ráér és szépen kérsz, akkor összerakom és kipróbálom a régi géppel
(de addig talán szól más is, akinek volt/van hasonlója).