Azért 1,024 és nem 1024.
Az 500-as wd-mre kijön így a 465 gb, de a 750-esnek nem 720-nak kellene lennie...
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

Azért 1,024 és nem 1024.
Az 500-as wd-mre kijön így a 465 gb, de a 750-esnek nem 720-nak kellene lennie...
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

A sata és a sata2 közt nincs csatlakozásbeli különbség.
NCQ: Native Command Queuing
"Gondoljunk csak az NCQ-ra, melynek segítségével (amennyiben a merevlemez, a vezérlő és a meghajtóprogram is támogatja) a merevlemez oly módon képes újrarendezni a vezérlő által feléje küldött parancsokat (írás, olvasás), hogy a sebesség megnő, köszönhetően a különböző fejpozicionálási késleltetések csökkenésének és a művelethatékonyság megnövekedésének. A natív NCQ-támogatással rendelkező merevlemezek egy olyan parancssorral rendelkeznek, amelyben a parancsok dinamikusan rendeződnek el attól függően, hogy mennyi adatvárakozásra és végrehajtásra van szükség."
Tehát elvileg gyorsabb, de volt ellenpélda is asszem.
3 GB/s-es vinyó. De jó is lenne.
Jogos, elnéztem 
New world...old thinking...IBM T60;)
Na hali. Megnéztem a samut HDD sentinellel. 23 hibás szektor van rajta, azt mondja hogy több lépcsős romlás ment végbe a lemezen. Elindítottam egy rövid öntesztet, 20mp múlva leállt az olvasó egység hibája miatt. Egy vadonatúj vinyónak hogy lehet ennyi baja? Mi lesz egy ilyennel később? 
Ezt azonnal gariztatom, csak még azt nem tudom, hogy adnának-e másik tipust. De jó hogy épp május 1-i lázban van minden, természetesen még csak telefonálni sem tudtam nekik. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=
SATA 150MB SATA II 300MB/s
A Szerencse forgandó csak én mindig a rossz oldalon vagyok.
Én nemrég vettem vinyot szerencsére nem samut mert egy már meghalt nekem végigfuttatam a teszet 100/100% nem Vegyél semilyen samut nekem volt vhs samum beszart volt samu ram om beszart volt samu winyom beszart én már nem veszek tölük semmit LG király még soha semmivel nem volt gondom

LG király még soha semmivel nem volt gondom
Hagyjuk a Lucky Goldszart...
~15 eve azert valtottak markanevet, mert az eredeti markanevuk reputacioja a beka segge alatt volt a sorozatos minosegi problemak miatt.
Egyebkent meg multkor a 15 eves mikromhoz megszokott lendulettel akartam kinyitni anyam uj LG mikrojat, erre repult az egesz mikro az asztalrol.
Meg jo, hogy ropteben elkaptam, igy nem sikerult elso probalkozasra ripityaratorni.
Mert ugye az osregi Whirlpool mikrom ajtaja nehezebb, mint a komplett LG mikro. 
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Gyári hibás, van ilyen. Mivel ma nincs munkanap, nem vesztettél semmit, természetesen ha 3 napon belül vagy, kérheted más vinyóra is a cserét.
szerk: tudtommal nincs munkanap ma sem
[ Szerkesztve ]
Kinek mit dob a gép nekem eddig volt 6samu holmim a fele tönkrement LG böl volt több mint 10 és eddig egy író döglött meg (kb 4000 dvd után) tehát samu 50% meghíbásodás Lg 10 %. ja és müködik még az ausztriás goldstar tv k amit 20 éve még teso hozta anno... igaz már nem használom vagy 4 éve...
[ Szerkesztve ]

ezek az értékek mennyire nevezhetők jónak/rossznak? Egyenlőre csak windowsok vannak fent, nagy file nem túl sok..

[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

itt a direkt link a képhez. látom nem fért ki, de már nem engedte szerkeszteni mer átléptem az 5perces határt.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

Az olvasási sebesség nagyon jó. Az elérési idő viszont sok. Te is nézd meg hd sentinel-lel, hogy nincs-e "minimális hangerő és teljesítmény"-re állítva.

A 7200.11 nem támogatja az AAM-et, de lehet hogy az új 320GB-os már igen, mert ez a 19 ms tényleg nagyon sok.

Az a baj, hogy egyáltalán nem értesz a merevlemezekhez, de mind1 nem mondok már semmit, nem akarok feleslegesen vitatkozni, remélem most már le van zárva ez a hülyeség.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Tudom hogy nem jó helyre írok, csak nem tudom hova lehetne írni ilyen problémával....szal, nem tudna valaki nekem segíteni, hogy vettem a vinyómra egy hűtést és ha rászerelem akkora nagy hogy nem fér el fektetve...nemtom hogy állítva be lehetne e tenni mert úgy jobb lenne....
Előre is thx!
szerintem hosszútávon nem tesz neki jót még ha ideiglnesen müködik is igy.

maximális hangerő és teljesítményt ír. amúgy mikor olvastam cikkeket a wd egytányéros 320asáról ott is azt írták a tesztbe, hogy magasabb elérési idöket produkált az átlagnál.
hd sentinelbe nem tudok állítani akusztika menedzsmentet, nem ismeri a vinyót, vagy a vinyó nem tud ilyet?
itt egy hdtune kép is:

[ Szerkesztve ]

Teljesen mindegy hogy ki mennyire ért hozzá, hiába érzed magad nagy gurunak, veled is az történik, amit az egyik topictárs fogalmazott meg találóan: "kinek mit dob a gép", Ez nem hozzáértésen múlik, ha egyszer 3 WD vinyóból 2 nem indul el, lehetsz te akár maga Uri Geller is, akkor se fog működni. Ez ilyen.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.
Nekem pl Wd vinyom van és müködik igazt baromira hangos (tik) és olyan szar értékeket hoz mint az állat de 100% os és szektorhibamentes. tehát marad max legközelebb nem veszek ilyet.
[ Szerkesztve ]

Hitachi winyók elég jók...
Fürgék és nem vészes a hangjuk sem... 
Tudtommal már nagyon régóta nincs akusztikai management a szegecs vinyókban, gondolom ezért nem tudod állítani, ha a vinyó tudná, a sentinel engedné.

Nagyon köszönöm!
Csak egy-két infót tudtam és azt is rosszul. :-) Én vagyok a király.
Akkor ez azt jelenti, hogy a SATA II-es winyó csatlakozója passzolni fog a SATA-s csatlakozóba?
És igen, el is írtam, amit írtam, mert természetesen nem 3GB/s, hanem 3Gb/s volt ráírva a kis drágára.
Mégegyszer köszönöm!
Tényleg!
Senkinek nincs infója akkor a bluray-es dologgal kapcsolatban? Kellene nekem ez a wincsi(3Gb/s) hozzá vagy elég lenne a normál is ha arra adnám a fejem, hogy a bluray-es lemezeimről biztonsági másolatot csináljak?
Acer Aspire 5920G / Core 2 Duo 2400Mhz 800 FSB 4Mb L2 cache; 2Gb DDR2; 250Gb; geForce 8600m GT 512Mb.

Nem a guruzásról van szó, de mindegy, most már tényeg hagyjuk az offolást.
Hellósztok, mit érdemesebb venni inkább?
Egy ST3500320AS vinyót (500GB 32MB cache-el)
vagy valamilyen WD-t pl. WD5000AAKS
Nekem a legfontosabb a megbízhatóság és a sebesség. De ha lehet ne legyen nagyon hangos se.

Mindenképpen ilyet: (500GB 32MB cache-el)
Tudom az elözö az volt csak nem kaptam az új géphez...

Majd legközelebb...

.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Mostmár kersztül-kasul végigolvastam a topicokat, 250 GB-os winyót veszek, mostmár annyira kiokosodtam hogy Samsungot és Westerndigitalt(nos és Maxtort) nem veszek ezekbőla sériákból.A Seagate és Hitachiban gondolkodok de több boltban is pl ipon,pcx csak 1 év garanciával lehet kapni, ezt ti nem keveselitek egy picit???
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''

2-3 év garral vannak ezek általában... 

seagate vinyók 5év garosak, viszont ahol megadják az 5év gart, ott általában jópár ezressel többe kerül. Hivatalosan 5év garos a seagate szóval én biztosan nem venném meg 1év garral.... én a 7200.11 320asom 17800ér vettem kisker bruttóba. de megkaptam az 5év gart rá...
egyébként szvsz nyugodtan vehetsz wd-t, a raid edition széria abból is 5év garos...
[ Szerkesztve ]

Igen,igy van...
Van is pont egy eladó WD 320-as Raid Editionom....
PÜ,ha érdekel valakit!

Passzolni fog, de lehet, hogy jumperelni kell, ha sata1-es a lap.
Blu-ray-hez nem értek annyira, de a 3Gb/s-os vinyót is el lehet felejteni. Az kb 380 MB/s lenne, a mai vinyók jó ha 130-at tudnak. A blu-ray meg 36 Mb/s=4,5 MB/s, ha jól tudom. Tehát a közelébe sem ér a vinyóknak.

Jumper!
Tuti.... 
egy halk vinyót szernék venni
10ezer ft körül
valakinek valami tippje?

[link]...

[ Szerkesztve ]
csak bolti érdekelne 

Szvsz [ez]kell neked... 
ez jó lesz köszi 

Kíváncsiságból én is lefuttattam egy HD Tach-ot, és nem lettem a legboldogabb, pláne a 120 megás eredményeket is látva: [link] A 8 megás tesztet futtattam, ezt elfelejtettem, de a 32-es se lett sokkal másabb az olvasást tekintve 
320-as WD AAKS-em van, amit egyedüli vinyóként használok. Ez magyarázhatja a gyengébb olvasási eredményt? Ha nem, akkor mit kellene esetleg állítani? Az elérési idő jónak tűnik. Ja a HD Sentinel is hasonlót hozott ki.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
Van már vkinek 320-as F1 samsungja?
Más. ha AHCI módban tolom fel a wint, akkor a satakat tudom esataként használni? Úgy értem, menet közben lehet rá vinyót csatlakoztatni/levenni? Természetesen a rendszervinyón kívül.

Nekem is 320AAKSm van Ugyanezek az eredmények. Ennyit tud ez a winyó. Mi a nem jó?

-KP- kolléga Seagate-es eredménye az, ami az én szemszögemből nemjó
64,4-es átlagos olvasás helyett neki lett 100 fölötti...nekem még a max. is 80 körül van
. Ebből gondoltam, hogy ilyen különbségnek lehet valami oka. Bios beállítás vagy nemtudom...
Nem mondom hogy lassú a gép, de akkor is...
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
az enyém még szarabb lett. fel se teszem 
ez az alaplap szerintetek tud kezelni sata 2-es vinyót?
''A férfi zseniális pszichológus, főleg ha a farka vezeti'' - ''A szó nem száll el, hanem kötelez'' - ''Ha képes vagy arra, hogy a hibáidból tanulj, még sokat fogsz tanulni az életedben''

Sata-sat 100%,hogy tud..
Sata2-őt szerintem nem... 
ergo felesleges akkor sata2 vinyót venni?
Nem fog működni a vinyó ebben a lapban, vagy csak nem a sebesség sata 1es lesz?
''A férfi zseniális pszichológus, főleg ha a farka vezeti'' - ''A szó nem száll el, hanem kötelez'' - ''Ha képes vagy arra, hogy a hibáidból tanulj, még sokat fogsz tanulni az életedben''