Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#3851) TeeJay válasza tzsolesz (#3850) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

ez az 1 tányéros 320gigás WD ugye?
jó gyors ahogy látom bár az a 16,1ms random access valahogy nem tetszik...
Seagate detto ilyen 1 tányérosban 16-17ms körül van a véletlenszerű elérés viszont mikor meg összedobnak két ilyen tányérból egy vinyót ott meg 12-13ms lesz az eredmény
ki érti ezt :F

WD6400AAKS --> [link]
12,5ms

Seagate 500gigás 2 tányéros vinyója szintén 12 ms körül van
az egy tányéros 250gigás meg 15-16ms között :F

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#3852) joey7 válasza .mf (#3848) üzenetére

joey7
(őstag)

semmi gond. megnéztem gyártói oldalakat,de nem találtam semmi infót erről.

(#3853) tzsolesz válasza TeeJay (#3851) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Attól függetlenül gyors, és megvagyok vele elégedve. Nem tudom mit befolyásol az a véletlenszerű elérés, de túlzottan nem lehet meghatározó szerepe. A másik WD 60-70Mb/s a sebessége, de az elérési ideje 12.6ms, ez is érdekes. :F

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#3854) CooLM@$TeR

CooLM@$TeR
(fanatikus tag)

Nemrégen vettem egy Seagate HDD 7200.11 750 GB SATA-II 32 MB CACHE -et, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ajánlom mindenkinek, megbízható és fürge. ;)

(#3855) TeeJay válasza tzsolesz (#3853) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

pont hogy az elérési idők határozzák meg nagyon a vinyók sebességét :))
a Raptorban 10ezret forog a tányér percenként ami jóval kisebb mint a 7200-as vinyók tányérmérete és ott 6-7ms körül van a random access
sok kicsi fájl másolgatásakor ez számít legjobban
úgyhogy az új vinyóknál 1-2ms is nagyon sokat ér ám :K

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#3856) TeeJay válasza CooLM@$TeR (#3854) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

azt tudjuk hogy megbízható és gyors
inkább arról mesélj hogy nálad rezonál-e illetve hogy milyen az alaphangja meg a seek hang :K
thnx :R

(#3857) nygma válasza TeeJay (#3856) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Vízzel nem rezonál... :D

(#3858) Satan_Claus válasza M3oH (#3847) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Teszt elhalasztva, elbalfaszkodtam a gépet, hétfőn lesz házam meg hűtőm. :B

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#3859) tzsolesz válasza TeeJay (#3856) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

NINCS. ABSZOLÚT. :C

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#3860) nygma válasza Satan_Claus (#3858) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

No problémo... :D
Csak nyugodtan... :)

(#3861) .mf válasza joey7 (#3852) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Beírom ide is, ha másnak is előkerülne:
megy: láttam, olvastam a sata-s lemezről usb-n keresztül egy nem-satás lappal.

(#3862) Satan_Claus válasza nygma (#3860) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Na, nem bírtam magammal, lecseréltem a régi gépemen a rendszervinyót (ősrégi SP2004C) a HD322HJ-ra. Még mindig keresem az állam! :Y

Azt hittem, a HD250HJ-nél nem lehet egy vinyó halkabb (mármint rendes méretű). És mégis. :Y

HDtach: 120-58 MBps, átlag 94,9 MBps (ez jóval több, mint a régi maximuma :) )

Avg. access:13,6 ms

Jövő héten megnézzük, mit tudnak raid 0-ban (már ha sikerül) :))

(#3863) nygma válasza Satan_Claus (#3862) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Melyik a leghalkabb winyó ami nagy méretű is?

(#3864) Satan_Claus válasza nygma (#3863) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Mit értesz nagy alatt? Ha 500 felettiben gondolkozol, akkor a 640-es 2 tányérosok lehetnek nyerők, a 320-as Samu hangja után én a HD642JJ-re tippelnék a WD 6400AAKS-sel szemben :K

Ha 3 tányéros is jó, akkor 7200.11-es Seagate 750-es, Samsung HD753LJ, de akkor már inkább HD103UJ

[ Szerkesztve ]

(#3865) nygma válasza Satan_Claus (#3864) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Köszönöm.

Valószínű beújitok egyet...

(#3866) Flashcash válasza TeeJay (#3851) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Egyszerű a válasz, az egylemezes vinyókat céges és más belépő szintű gépekbe veszik, itt melegedés és üzletpolitika miatt is direkt lassabb elérési időre állítják be a vinyót gyárilag.

Úgy gondolkoznak, hogy aki jó elérési időt, nagyobb teljesítményt akar, az vegye meg a nagyobbat.

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#3867) Füleske válasza Flashcash (#3866) üzenetére

Füleske
(őstag)

Szvsz egyszerűbb a válasz : több fej gyorsabban eléri az adatot.

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#3868) Satan_Claus válasza Flashcash (#3866) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

LOL? :F

(#3869) Füleske válasza Satan_Claus (#3864) üzenetére

Füleske
(őstag)

Ok , de a WD GP milyen lehet ehhez a 642JJ - hez képest hangban ? Biztos halkabb , de mennyivel ?

(#3870) audi100td válasza Flashcash (#3866) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem ez nem így van, én is arra tippelek, mint amit Füleske írt.
Miért állítanák gyárilag lassabbra?
Ha valaki tényleg halkra szeretné szabályozni a vinyóját, akkor ott az AAM.

(#3871) audi100td válasza Satan_Claus (#3864) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A Seek hangja biztos hogy halkabb a Samunak mint a 7200.11-nek, de a Seagate viszont nem rezonál (legalábbis az enyém), ami lehet hogy fontosabb, de persze ez ház függő.

(#3872) audi100td válasza TeeJay (#3856) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nekem is Seagate 7200.11-em van, 500-as és nem rezonál egyáltalán, alaphangja szerintem jóformán nincs, a seek hangja számomra kicsit szokatlan, de egyáltalán nem zavaró és viszonylag halk is.

(#3873) nygma válasza audi100td (#3872) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Jó winyó az... :K

(#3874) Satan_Claus válasza audi100td (#3871) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

1: Sem a HD250HJ, sem a HD322HJ nem rezonál semennyire, valszeg a T166 sorozat óta javították (már ha az rezonált egyáltalán, olyanom nem volt).

2: Rezonanciát lehet csökkenteni, seek hangot csak a sebesség rovására.

(#3875) audi100td válasza Satan_Claus (#3874) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az én HD200HJ-m nagyon erősen rezonál, csillapítottam gumi felfüggesztéssel és még így is hallani egy zavaró búgó hangot. A mostani seagate-ek meg wd-k hangosabban seekelnek mint a samuk, de legalább nem rezegnek és azért azok sem olyan hangosak, hogy zavaró lenne a seek AAM nélkül.
Lehet hogy nálad azért nem tünt fel hogy rezeg, mert nem olyan érzékeny rá a házad.

(#3876) .mf válasza nygma (#3863) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

WD GP. Ha kapható lenne normális áron :U (tudom, túl sokat kérek...)
Az 1TB-os még épphogycsak elfogadható áron van a hasonló méretűekhez képest, de a kisebbek másfélszeres áron vannak.
Az alacsonyabb fordulatszám miatt sokkal halkabb, és bár lassabb is emiatt, de a nagy adatsűrűség miatt nem annyira. Pl spcr review

(#3877) caleb válasza Satan_Claus (#3874) üzenetére

caleb
(fanatikus tag)

Hali,nekem HD250HJ-van ,és rezegteti a házat mint állat,pedig nem gagyi házam van CM690.
Akkor van erős búgó hangja ha felrakom a ház oldallapját,akkor túlharsogja a ventiket,mindent. Most egy fürdős szivacson fekszik ,így nincs hangja. Én nagyot csalódtam benne,vagy a házban :F

Az élet jó a világ nem!!!

(#3878) thomikaf1

thomikaf1
(kvázi-tag)

Hali!

Az után érdeklődnék, hogy ez a winyó mennyire megbízható:

HDD Seagate SATA2 160GB 7200rpm/8MB

köszi előre is a válaszokat

thomika

-ezt már tuti megtanulom. - úgyse tanulod meg. -dehogynem, ezt már tuti- Másnap: -na, megtanultad? - nem -.- XD

(#3879) Füleske válasza thomikaf1 (#3878) üzenetére

Füleske
(őstag)

Minden mai vinyó megbízható.
De azért vannak selejtes példányok.

(#3880) zso73 válasza caleb (#3877) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor a házad gagyi, vagy a winya felfogatás. Nekem nem hallatszik a zaj, és nem is rezonál.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#3881) dolbyman

dolbyman
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Van egy Abit IS7-E2-es alaplapom, amibe a leírás szerint Sata vinyó kell. Vajon Sata 2-vel is müxik, vagy csak a sima SATA változat jó bele.
Előre is kösz.

bandi

(#3882) hossszú válasza dolbyman (#3881) üzenetére

hossszú
(őstag)

Működik a SATA2-vel is csak át kell jumperolni

[ Szerkesztve ]

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

(#3883) Proci85

Proci85
(fanatikus tag)

[link]
Mi a véleményetek róla? Állitólag a hitachi vinyók laptopban hangosak...ez igaz? Seek vagy alapból a süvítő hang? Vennék egyet, de ha hangos...samsungra meg még mindig nem sok jót olvastam laptop vinyókban sem :(

(#3884) Flashcash válasza Füleske (#3867) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

A fejek számától nem függ az elérési idő. pl. van 2 lemezes és 4 lemezes azonos sorozatból származó WD vinyóm, semmilyen különbség nincs közöttük elérési időben.
Több fej nem éri el gyorsabban az adatot, gondolj bele a vinyó működési elvébe, miért érné el egy kétlemezes vinyó lemezfelületenént egy, azaz összesen négy feje az adatot, mint egy egylemezesnél a két fej. Ez csacsiság. :)
-------------
audi100td, Satan_Claus: lol stb. WD vinyó témában szerintem a WD-től kell tájékozódni:
" Western Digital explained the single platter 320GB drive is aimed at the entry-level market where thermals and acoustics are critical for mass acceptance of the drive by the OEM and retail customers. WD sacrificed a small amount of performance on the 320GB drive to meet these goals. This was by design and is not an indication of the performance potential of their new technology. "

Összegezve a 320GB-os és 640GB-os WD AAKS között az a különbség, hogy az egylemezes vinyókat céges és más belépő szintű gépekbe veszik, itt melegedés, zaj és üzletpolitika miatt is direkt lassabb elérési időre állítják be a vinyót gyárilag.

[ Szerkesztve ]

(#3885) Flashcash válasza caleb (#3877) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Nagyon rezonálós darabot fogtál ki akkor és emelett valószínű, hogy a házad is hajlamos a rezonanciára.
A vinyó nem egy egyentermék, sajnos darabról darabra változik a rezonancia mértéke, emelett több lemeznél még nagyobb esély van egy-egy erősebben rezonáló darab kifogására. Régebben volt, hogy 4-5 darabból válogattam magamnak a legjobbakat. Márka szinten inkább csak tendenciákról beszélhetünk, hogy pl. Samsungnál X esélye van, hogy nagyon rezonáló darabot fogsz ki, míg Z márkánál Y.

Rezonancia szempontból 3.5" vinyó kategóriában a WD Green Powert nagyon tudom ajánlani [link] [link], eddig mindegyik darab ami megfordult a kezem között a legjobbak között volt ilyen szempontból, még az 1TB-os 4 lemezes változat is.

[ Szerkesztve ]

(#3886) Satan_Claus válasza Flashcash (#3884) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Valszeg így leplezik, hogy valamit nagyon elqrtak. :)) A Samsung miért nem csinál ilyet? 13,4 ms és teljesen néma így is a 320-as...

(#3887) g@bo válasza Flashcash (#3885) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

WD GP jó lenne, csak nem lehet kapni a kisebbeket, az 1 terrás meg igen borsos.

(#3888) nygma válasza .mf (#3876) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Értem,szóval ezek halkak... :U

Ez hány RPM-en megy?

(#3889) nygma válasza g@bo (#3887) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Milyen árban van?

(#3890) pyngi83 válasza g@bo (#3887) üzenetére

pyngi83
(újonc)

Hat en mostanaban vasaroltam egy Seagate 250 Gb 16 Mb buffer 1 tanyeros vinyot (modell szam nem esik le de 7200.10) es gagyi dobozban van gumikra fellogatva de se vibracio, se kerreges es HD tachban kerek 80 Mb. Szoval a jo oreg ATA-s 40 es Samsungom utan a legjobb vinyom.

P4 531@3.3 Ghz, Asrock Conroe 1333-D667, 2x1Gb DDR II Dual Channel, Asus Triton 70 cooler, Palit Daytona Geforce 8600GT Sonic+, HDD WD 160 GB SATA II, DVD-RW Asus 1608P, Fortron 400-PNF táp

(#3891) Flashcash válasza g@bo (#3887) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

39,5-ért vettem négy hete a readynél előrendelésben az 1TB-osat. A jelenlegi $/€ árfolyamok mellett szerintem ez még olcsóbb lesz a héten.
Hammonnál is lehet rendelni 1TB-osat 39-40 körül, nála szokott lenni 500GB-os GP is kb. 14-16 volt múltkor az ára.

[ Szerkesztve ]

(#3892) nygma válasza Flashcash (#3891) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Jó árban van... :K

(#3893) KMT

KMT
(PH! addikt)

Csak egy 5let.
Akinek rezegteti a vinyója a házát, az lazítson a csavarokon!

Amikor 3 vinyó volt a gépemben nem rezgett a ház, mikor kivettem az egyiket, a 2 másik elkezdett "összerezegni" valahogyan. Nem folyamatos, hanem ilyen lüktető periodikus módon rázták a házat, még az asztalon is kézzel éreztem.
Azt csináltam, hogy az egyik vinyót csak az egyik oldali csavarokkal húztam meg, a másikat a másik oldaliakkal. Sokkal csendesebb azóta a rendszer.

Bár a vinyókat megfogva most is érezni azt a lüktető rezgést. Ez ellen mit lehetne tenni?

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#3894) g@bo válasza Flashcash (#3891) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

500 as ára oké, mondjuk nekem a ready garancia nem túl bejövős...

(#3895) Flashcash válasza g@bo (#3894) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Mi a probléma a garanciájukkal?

Megnéztem a múlt heti Hammon árlistát (bruttó ár):
WD 1 TB, SATA300, 7200rpm, 16MB 35 870 Ft

(#3896) nygma válasza Flashcash (#3895) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

1 terásért... :Y

Jók az árai az biztos... :K

(#3897) Groo

Groo
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Tanácsot kérnék: Szeretnék vásárolni egy gyors winchestert, amin a rendszer illetve néhány gyakran használt program (photoshop, corel, ms office) foglalna helyet. A méret ebben az esetben nem fő szempont (max. 70gigát használok erre a célra jelenleg), a lényeg hogy gyors legyen, az sem számít milyen hangos. Ahogy itt visszaolvasgattam, azt tudom hogy Samsungot lehetőleg ne.. :) Mit ajánlanátok?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

Uberclocking das systeem jaaa ...

(#3898) Proci85 válasza Groo (#3897) üzenetére

Proci85
(fanatikus tag)

Seagate, hitachi nálam évek óta beváltak több gépnél/szervernél is.

(#3899) shteer válasza Groo (#3897) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

WD, 2500AAKS ;) 12k

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#3900) L!NK->Q3 válasza Groo (#3897) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

vegyél sas vinyót

Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.