Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától

Marad a jó öreg 3,5"-es formátum, csak az adatsűrűség növekszik két, már piacon lévő termékcsalád legfrissebb tagjaiban.

A 256 MB-os adatbufferrel rendelkező, hélium gázzal töltött 12 és 14 TB-os N300 NAS és X300 Performance modellek 7200-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek, a házon belüli Stable Platter technológiának köszönhetően pedig az írási és olvasási műveletek alatt az olvasófejek tengelye stabilizálódik, s a vibráció mértékének csökkenésével nő az adatmanipuláció pontossága, illetve sebessége.


[+]

A merevlemezek 6 Gbps-os SATA interfészen keresztül kommunikálnak az alaplappal, és az akár nyolc egységből felépülő RAID tömbbe is integrálható, RV (rotational vibration) szenzorokkal felvértezett N300-as kisebbik változata 260 MB/s-os, nagyobbik variánsa 253 MB/s-os fenntartott lemezműveleti sebességeket produkál. A három év korlátozott garanciával forgalomba kerülő, 24/7-es működésre hitelesített HDD-k célközönsége a tempó iránt áhítozó egyéni felhasználók és az otthoni irodák, valamint a kisebb vállalkozások NAS rendszereinek üzemeltetői. Az X300-as széria inkább a teljesítményorientált szerep elvállalására készült, többek között a kreatív profik vagy játékosok masszív adattáraként találhatja meg a helyét.


[+]

Ha hihetünk az ígéreteknek, az újdonságok még idén decemberben megtalálják a számítástechnikai kereskedések polcait.

Előzmények

Hirdetés