Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) lazydog válasza Spancer RE (#998) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Neked is szól az előző h.sz.-em. Nézz be Miskolcon, a Bató-házban lévő számtech boltba.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1002) Spancer RE válasza lazydog (#1001) üzenetére

Spancer RE
(fanatikus tag)

Mennyibe fájt a vinya?

(#1003) lazydog válasza Spancer RE (#1002) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

15.800 HUF az ST3250410AS.

(#1004) ChRiS_RS válasza ChRiS_RS (#1000) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

A #1000-re tudna valaki segíteni? Tehát WD vinyóhoz létezik-e a WD által kibocsátott bootolható partícionáló progi?

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#1005) FNZ

FNZ
(fanatikus tag)

hali!

a mai számtech világban számít még az, hogy milyen márkájú vinyót veszünk? gondolom már egyik sem olyan rossz (meghibásodó típus)?

esetleg ha vannak minőségbeli különbségek, akkor milyet érdemes venni 320-400 GB-os sata2 vinyónál?

(#1006) [lAyCsI]

[lAyCsI]
(őstag)

sziasztok,
milyen megbízható külső merevlemezt ajánlanátok?
előre is tenkxx

-= No way back from Here =-

(#1007) Rica

Rica
(senior tag)

Sziasztok!
Tanácsot kérek szépen. 250GB sata2 vinyót veszek 16MB cash-sel. Ez az egy vinyó lesz a konfigban. Sokat játszok, VGA csere is lesz, 1950pro-ra és ennek megfelelően meghúzva a proci.
WD (2500AAKS) vagy Seagate?
Előre is köszönöm :R

(#1008) Hawk1979 válasza Rica (#1007) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

A wd fanok gondolom tudod mit fognak javasolni,de az egy tányéros seagate is jó altarnatíva lehet neked.
A válasz tehát az,hogy amelyik neked szimpatikusabb. :P

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#1009) Rica válasza Hawk1979 (#1008) üzenetére

Rica
(senior tag)

Nekem a Seagate szimpibb. Azért kérdeztem inkább, hogy számíthat-e a gyorsaságbeli különbségük az én konfigomnál. :R

(#1010) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok, lenne egy kérdésem vinyókkal kapcsolatban. Mennyire észlelhető a különbség a 8 és 16 MB-os cache között? Megpusztult a vinyóm és néztem 400GB-os Samsung vinyót, a 16 MB-os cache-el szerelt változat 1000-el drágább, a kérdés hogy megéri-e.
8MB
16MB

esetleg ha valaki tudja hogy van-e a cachen kívűl valami különbég a kettő között akkor nembánnám ha leírná. a linkelt oldalon sajna nem írják a pontos típusszámot :(

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#1011) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a kérdés még mindig ugyanaz:) : Hitachi T7K500 320G (2 160as tányér) 16MB cache, vagy WD3200AAKS (szintén 2 160as tányér) 16MB cache. a wd 1k-val drágább. sebesség, hang, melegedés, megbízhatóság. házamban elöl egy 12cm-es venti a tápom delta beles 450W chieftec

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#1012) TeeJay válasza Rica (#1007) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

Seagate ST3250410AS
Aqua-ban kapható és 15körüli az ára
megéri mert veszettgyors és hangja plusz rezonálás 0 ;)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#1013) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

NA ma fell lettem vilagositva hogy a Scorpiok szarok es lassuk es hogy sokkal jobbak a samu 2.5osok:- ))) meg hogy a nyaron csak velneul dogolott meg egy raks samu 2.5 mer azok jok!:- )))

udv

neduddki

p.s. mongyk a kollega szeritn 24.5MB/sec az elmeleti hatar tehat lehet hogy fenntartasokkal kerll fogadom ezen szosszenete???:- )))

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1014) Lg52xMAX válasza FireKeeper (#1011) üzenetére

Lg52xMAX
(kvázi-tag)

Négy hónapja van WD 3200AAKS winyóm. Többfelé particionálva használtam(használom) ezen van a rendszer. Ezidáig megbizható csendes. Tegnap vettem egy Hitachi HDT725032VLA360 -at. Megbizhatóság??? (remélem beválik).
Indulásnál egy kicsit hangosabb mint a WD, fejhang kb. ugyanaz, hőmérséklet most mindkét hddnek 35 C A házban nekem is elől egy 12cm ventillátor dolgozik.

Az Everest olvasási teszjeiben egy kicsit lassab a Hitachi, de lehet hogy azért mert nem az Intel vezérlőre tettem hanem a Gigabyte (JMicron) -ra.

(#1015) puntotom

puntotom
(újonc)

Sziasztok.Szeretnék segítséget kérni.Egy hete vettem egy SATA II WD800JD SE winyót.150 re állítottam be és telepítettem egy Xp o.p rendszert rá.A gondom hogy borzalmas lassan butol és a progik is lassan indulnak.Előtte egy samsung 80 Gb 133-as volt benne,ami sokkal gyorsabb volt.Én rontottam el valamit vagy dög a vinyó.Előre is köszi a segítséget. :(

(#1016) fagy53 válasza Lg52xMAX (#1014) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Kár, hogy nem a T7K500-asokból vettél, mert gyorsabbak és a seek hangot le lehet csökkenteni.

(#1017) Lg52xMAX válasza fagy53 (#1016) üzenetére

Lg52xMAX
(kvázi-tag)

De pedig az....

T7K500 -> HDT725032VLA360

[link]

Hogyan?

(#1018) fagy53 válasza Lg52xMAX (#1017) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Akkor megnyugodtam, én szombaton veszem meg a második 320GB Hitachi-t, mert annyira megszerettem. Tettem ugyan egy kitérőt a Seagate 250GB irányában, de a Hita nyert. A win boot sokkal gyorsabb, és a DVD írás is jobbnak tűnik.
Teljesen nem vettem vissza a seek hangot, mert így legalább nem kell a LED-et néznem, elég a fülem is. :D

Feature Tool

[ Szerkesztve ]

(#1019) Lg52xMAX válasza fagy53 (#1018) üzenetére

Lg52xMAX
(kvázi-tag)

Köszönöm

(#1020) Lg52xMAX válasza puntotom (#1015) üzenetére

Lg52xMAX
(kvázi-tag)

Ezen információk nagyon kevesek ahoz hogy valaki tudjon neked segíteni.

Kellene egy pontos konfigurációs leírás, főleg hogy milyen alaplapod van.

(#1021) puntotom

puntotom
(újonc)

Sziasztok
Az alaplap egy Asrock Intel-Via P4VM800,2.8 Nortwood 800/512 cpu,1024/400 Kingmax ram.A vga egy Ati Radeon 9550 sapphire 128/128.

(#1022) Lg52xMAX válasza puntotom (#1021) üzenetére

Lg52xMAX
(kvázi-tag)

150 re állítottam be és....

Sebességet állítani a vinyón teljesen felesleges, ugyanis autómatikusan a lasabb sebességen működik (SATA 1).

Mentsél le minden fontos adatot a vinyoról és ellenőrizd a következőket:

Gondolom nem RAID -be használod a hdd-t ezért a BIOS-ban az Advanced screen -> IDE Configuration -> SATA Operation Mode menüben a [non-RAID] legyen kiválasztva.

Ha a vinyón jumpereltél valamit akkor álítsd vissza a gyári beállításokra.

Esetleg még a sata kábel lehet hibás.

Ha ezek után is lassú akkor valószínű hogy a hdd :O

(#1023) KMT válasza KMT (#999) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Szóval az a kérdés, hogy valóban megbízhatóbb és hosszabb élettartamú-e a Raid Edition a Caviar SE-nél.

?

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#1024) puntotom

puntotom
(újonc)

Sziasztok.
Köszi a segítséget,de szerencsére a gond megoldódott.Sajnos a telepítő cd-én levő sata vezérlő nem jó.Az Asrock oldaláról töltöttem le a vezérlőt és azzal villám gyors lett.köszönettel. :K

(#1025) teknős

teknős
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne, amit sajna a neten sehogy se talalok meg.
Szeretnek venni egy SATA-s vinyot(szoval akkor ar sata2), de nem tudom hogy az alaplapom kompatibiis(tamogatja)-e?
ASUS A7N8X-E Deluxe az alaplap, de mindehol csak annyit latok hogy SATA(de hogy most csak 1 vagy 2-is).
Szoval vki aki vagja mondja meg hogy ha veszek egy SATA 2-es Samsung vinyot, akkor azt fogom e tudni hasznalni.
Koszi

TeKi

(#1026) lazydog válasza teknős (#1025) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

A SATA2 vinyókat lehet használni SATA1 alaplappal is. Bátran vedd meg, csak egy jumper-t kell majd rádugni a Samsung vinyóra.

(#1027) teknős

teknős
(lelkes újonc)

thx:D

TeKi

(#1028) teknős

teknős
(lelkes újonc)

Bocs hogy megint uj commentbe irok, de nem tudtam az előzőt mosodítani.
Szoval 2 winyo kozott vacilálok:
-Maxtor 250 Gb HDD SATA DiamondMax 10 (16Mbcache)>>>>6V250FO
-Samsung 200 Gb HDD SATA, 8Mb Cache>>>>SP2004C

Mit ajanltok?a 2 vinyo kozt 1200 ft beli különbség van(jelen pillanatban), csak nem tom mennyire feljek a maxtortol(melegedés+ zaj), a samsungrol meg már sok problémát hallottam.Egyébként most is maxtor van 80GB(vagy6 éve es hibatlan)(MAXTOR 6L080J4)

[ Szerkesztve ]

TeKi

(#1029) lazydog válasza teknős (#1028) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Vegyél egy harmadik fajtát! :)
Például ezt: Seagate ST3250410AS

(#1030) teknős

teknős
(lelkes újonc)

Értem, de most nem akartam 15k-t kiadni erte. mivel a maxtort 11.8kba a Samsungot meg 10.6k ba meg tudtam volna venni.

TeKi

(#1031) teknős válasza lazydog (#1029) üzenetére

teknős
(lelkes újonc)

De most kifejezetten ezt a tipust ajanlod( csak mert sehol se talalok belole)
Vagy tok mindegy a modell, a lenyeg hogy Seagate barracuda 7200rpm sata2 es hogy 16mb cache legyen benne?Magarul a lenyeg hogy seagate legyen????

Mostmar biztos hulyenenk tűnök:D

[ Szerkesztve ]

TeKi

(#1032) lazydog válasza teknős (#1031) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Nem mindegy a modell, most ez a legjobb Seagate.
Vannak más jó típusok is, csak pont az a kettő amit kiválasztottál, kicsit rizikósabb a többinél. :)
A kettő közül talán a Samsung a jobb.

(#1033) lorant80

lorant80
(tag)

Szevasztok!

A WD még mindig nem szereli a HDD-jeit 166Gb-osnál nagyobb tányérokkal?

S.L

(#1034) lazydog válasza lorant80 (#1033) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

De, szereli. :)
A WD GreenPower széria 320 GB-os tányérokkal készül.

(#1035) Oliverda válasza lazydog (#1034) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen? Ezt mát lehet kapni?

Rége jártam erre.... kijött mát a Samsung F1, vagy azóta is nagy csend van körülötte?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#1036) lazydog válasza Oliverda (#1035) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Már kapható, de én még csak itt láttam. WD MyBook külső házban és párban.
Az F1 körül még mindig nagy a csönd. :U

(#1037) dave93

dave93
(őstag)

Sziasztok!
250 vagy 320gbos SATA II vinyót kéne vennem! Max 15k van rá! Milyen márkát ajánlotok? Egy 16mb kesses kb 2kval több mint egy 8mb kesses! Megér +2000Ftot 2x annyi kess? Sokat dob a vinyó gyorsaságán? Köszi :R

(#1038) caprine

caprine
(tag)
LOGOUT blog

Császtok!

Én valami baromi gyors mondjuk 10.000ford/perc vinyo után érdeklődnék. Nem kell nagy kapacitás 120-160 bőven elég, erre raknám az OS-t, + SATA legyen. Vagy 7200-asok közül melyik a leggyorsabb??? (Maxtort nem akarok.....)

Tudtok ilyet elfogadható árban ajánlani?? :R

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a földön sehol. (SCKG)

(#1039) lorant80 válasza lazydog (#1034) üzenetére

lorant80
(tag)

Körbe szimatoltam a WD-nél...! :D
A WD GreenPower 500Gb-tól felfele érhető el..., ebből kifolyólag min. két tányer kell, hogy legyen a HDD-ben!
Szóval a lényeg: 250 vagy 320Gb-os HDD szeretnék a "WD"-től..., látom nagyon ajálva van a 3200AAKS, amiben ugye két korong van, és elvileg elég halk...! Na ezt szerettem volna én megfejelni egy egytányéros megoldással...., hogy még halkabb legyen...! De ezek szerint a WD ilyet nem gyárt...!
Ha mondjuk bevállalnám a WD GreenPower 500Gb-át, akkor egy halkabb HDD-t kapnák, mint ha az AAKS szériából megvenném a 320-as példányt?
És sebesség terén a két HDD egy szinten mozog? Vagy az alacsonyabb fogyasztás, alacsonyabb sebességet is von maga után?

Üdv...

S.L

(#1040) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Láttam, hogy ajánlottátok a Seagate ST3250410AS szériát. Nekem csak az ST3250620AS szériából tudnak hozni. Megéri ez is, vagy hanyagoljam?
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#1041) Gyuri27 válasza caprine (#1038) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#1042) caprine válasza Gyuri27 (#1041) üzenetére

caprine
(tag)
LOGOUT blog

Köszi a linket. Valahogy sejtettem, hogy nem lesz olcsó buli. Ha minden igaz akkor pont ilyen 150/10.000-es vinyoból van 5 a mostani egyik céges szerverünkbe (hardveres RAID5-be), van hangjuk rendesen viszont mennek mint állat. Most nézem 50e/darab akkor ezek szerint 250e volt csak a vinyo a szerverbe, meg se merem kérdezni a fönöktől a teljes csomag mennyi volt :DDD Nem kell nekem szerver cuu, valami 30 alatti cumot keresnék, nem vagyok én cég, hogy elszámoljam:)) meg nem is menne 24/24-et.

[ Szerkesztve ]

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a földön sehol. (SCKG)

(#1043) fagy53 válasza elfelejtette (#1040) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Üdv!
Az ST3250620AS két tányéros, négy fejes, míg a másik éppen a fele.
Az ST3250410AS a nagyobb adatsűrűségű tányér miatt gyorsabb, és halkabb, továbbá kevesebbet fogyaszt és kevésbbé melegszik. Az, hogy vékonyabb mint a kéttányéros már csak hab a tortán.

(#1044) varga911

varga911
(senior tag)

Sziasztok,

Engem egy egytányéros, halk merevlemez érdekelne, minnél nagyobb. Csak WD / Seagate, és SATA csatolós jöhet szóba. Jelenleg egy WD 1600YS-t használok, és néha "susmog" :DDD. Mit ajánlotok?

Üdv.

(#1045) fagy53 válasza varga911 (#1044) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ezt.
Típus: ST3250410AS

(#1046) varga911 válasza fagy53 (#1045) üzenetére

varga911
(senior tag)

Köszi, esetleg valami konkurens WD termék? Nem mintha nem lenne jó, de szeretek tájékozódni. :B

Üdv!

(#1047) fagy53 válasza varga911 (#1046) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Lecsúsztam egy Hitachi-ról, az kéttányéros, de holnap rohanok a Seagate-t megvenni, mert bár a Hitával nagyon meg vagyok elégedve, az egytányéros Seagate biztos gyorsabb nála és nekem rendszervinyónak kell.
A WD nem ismerem, de kétlem hogy jobb lenne ennél.

(#1048) varga911 válasza fagy53 (#1047) üzenetére

varga911
(senior tag)

Akkor szerintem megvárom míg megveszed, írd meg majd légyszives a tapasztalataidat. :)

(#1049) fagy53 válasza varga911 (#1048) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Olvasd el a #1012 hsz-t, neki már van!
És ha én viszem el az utolsót? :DDD

(#1050) varga911 válasza fagy53 (#1049) üzenetére

varga911
(senior tag)

Akkor várok addíg amíg lesz. Nem vagyok ilyen "rögtönboltbarohanós" típus, csak szépen megfontoltan. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.