Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital

A Western Digital mindig is kiemelten figyelt az adatközpontok igényeire, így kifejezetten ide is terveztek merevlemezeket. Ez volt a WD Re termékcsalád, amelyből többféle modell született meg, de mégsem viszi tovább a sorozatot a cég, ugyanis érkezik a WD Gold.

Hirdetés

Bár az első hónapokban a WD Gold HDD-k a WD Re modellek mellett lesznek elérhetők, de később az utóbbi széria forgalmazása teljesen megszűnik. Ennek az oka, hogy a WD Gold minden szempontból jobb, mint a kvázi elődnek tekinthető Re generáció, vagyis nem kérdés, hogy melyikre érdemes építeni. A vállalat elsődlegesen az új elektronikától vár sokat, ugyanis ez amellett, hogy jobban működik az elődnél még 15%-kal kisebb energiaigénye is van. Ez lesz az alapja a 3,5 hüvelykes, 6 Gbps-os SATA interfészre köthető, percenként 7200 fordulatot teljesítő új HDD-knek, amelyekben közös, hogy 128 MB-os DRAM gyorsítótárat is kaptak.

A fentiek mellett a Gold sorozat rendelkezik ütésszenzorokkal és rezgésvédelemmel, illetve TLER hibakezeléssel, vagyis az újdonságok tipikusan arra az igénybevételre vannak tervezve, ami az állandó rendelkezésre állás szempontjából fontos. Ennek köszönhetően az új tárolók képesek teljesíteni a WD Re sorozatnál már megszokott, évi 550 TB-os adatterhelést, míg az MTBF üzemidejük 2,5 millió óra.

A WD Gold sorozat első körben három darab, 36 dB-es zajszintet produkáló, PMR eljárással dolgozó HDD-t kínál. A 8 TB-os opció lesz a legjobb választás, mivel ez héliummal töltött, így az energiaigénye csupán 7,4 watt. A 6 és 4 TB-os megoldás már levegővel dolgozik, így a fogyasztásuk 9,1 wattra nő. A 6TB-os modell extrája, hogy kap egy úgynevezett média gyorsítótárat, amely valószínűleg egy NAND flashmemória. Emiatt a korábbi 6 TB-os WD Re modellhez képest a 6 TB-os WD Gold opció véletlenszerű írási teljesítménye 30%-kal jobb lesz. Természetesen az új elektronikának hála a 4 TB-os modell is gyorsabb az elődnél, ezen belül is nagyjából 18%-os extra tempóra lehet számítani szekvenciális munkafolyamatok mellett.

Az öt év garanciával érkező, kiemelt terméktámogatásban részesülő 8, 6 és 4 TB-os WD Gold HDD-k ára rendre 629, 499 és 309 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés